Τραγωδία Everest: Ο 41χρονος ψυκτικός την ώρα εργασιών προκάλεσε την πυρκαγιά και την έκρηξη

ΕΛΛAΔΑ

Φως στα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας, όπου έχασε τη ζωή της η 42χρονη λογίστρια Βασιλική Παραστρατίδου, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, επιχειρούν να ρίξουν αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που μίλησαν στο «Π» ο θάνατος της γυναίκας επήλθε από αναθυμιάσεις, ενώ φέρει πολύ ελαφρά εγκαύματα που ωστόσο δεν μπορεί να προκάλεσαν τον θάνατο της.

Σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η τραγωδία

επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, για μια «κακή στιγμή».

Όπως δείχνουν τα στοιχεία προκλήθηκε φωτιά κατά τη διάρκεια των εργασιών του 41χρονου ψυκτικού σε μηχανήματα του. Οι φιάλες οξυγονοκόλλησης που χρησιμοποιούσε είναι αυτές που εξερράγησαν με το τραγικό αποτέλεσμα.

Στον χώρο δεν βρέθηκαν φιάλες υγραερίου, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, και δεν υπήρχαν σωληνώσεις φυσικού αερίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάστορας προσπαθούσε, είτε να κόψει είτε να κολλήσει σωληνώσεις που περιείχαν ψυκτικό υγρό (φρέον). Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ωστόσο, εκτιμάται ότι υπήρξε διαρροή ασετιλίνης από τη φιάλη οξυγονοκόλλησης. Το αέριο (ασετιλίνη) που διέρρευσε ήρθε σε επαφή με τον αέρα και τη φλόγα της φιάλης οξυγονοκόλλησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη της φιάλης.

Ο 41χρονος μετά την πρώτη σπίθα υπέστη έγκαυμα και ανέβηκε τρέχοντας από το υπόγειο φωνάζοντας σε όλους να απομακρυνθούν. Όμως η άτυχη Βασιλική Παραστατίδου δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς από τον πυκνό καπνό έχασε τις αισθήσεις της και βρέθηκε νεκρή αρκετή ώρα αργότερα από τους πυροσβέστες. Η 42χρονη εργαζόταν στην εταιρία τα τελευταία 15 χρόνια, κρατώντας τα λογιστικά βιβλία.

Everestτραγωδία EverestψυκτικόςΒασιλική ΠαραστατίδουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία Everest, 41χρονος,tragodia Everest, 41chronos