Τουρκία: Επίθεση της «Sabah» στον Μητσοτάκη – Τον χαρακτηρίζει «επίδοξο Ζελένσκι» και «Φαρισαίο» (Photo)

Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τον χαρακτήρισε «επίδοξο Ζελένσκι».

Mετά το πρόσφατο παραλήρημά της για τους S-300, αυτή τη φορά, με άρθρο στην αγγλόφωνη έκδοσή της η «Sabah» επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επαναλαμβανόμενες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας.

Αρχικά, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «υποκρισία», «επειδή αγνοεί ότι η συστηματική αντίθεσή της στην Τουρκία είναι που ώθησε τον Ερντογάν

να κάνει αυτή τη δήλωση».

«Μετά την ένταση σε περιοχές κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις άρχισαν να αμβλύνονται από τις αρχές του 2021 ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης πήγε μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022 για να συναντηθεί με τον Ερντογάν.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης έβαλε τέλος στη διαδικασία άμβλυνσης, που αναμενόταν να συνεχιστεί, με την επίσκεψή του τον Μάιο στις ΗΠΑ. Εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία στο Κογκρέσο ως προς το γιατί δεν θα πρέπει να πουληθούν στην Τουρκία τα 40 μαχητικά F-16, που θέλει να αγοράσει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο αρθρογράφος της «Σαμπάχ», Μελίχ Αλτινόχ, υποστηρίζει στη συνέχεια: «Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμποδίσει την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, να ασκήσει το πιο φυσικό της δικαίωμα ήταν ενάντια στο νόμο και τις διπλωματικές πρακτικές. Το να κάνει λόμπι για εμπάργκο στο γείτονά της, ενώ δήλωνε ανοικτός στο διάλογο, είναι καθαρή υποκρισία. Και δεν ήταν υπερβολική η αντίδραση του Ερντογάν όταν είπε ότι Μητσοτάκης “δεν υπάρχει πια γι’ αυτόν”.

Και μετά όλα πήραν την κάτω βόλτα… Η Ελλάδα συνέχισε να εξοπλίζει τα νησιά, που έπρεπε να είχαν αφοπλιστεί βάσει των συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων. Πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300, ρωσικής προέλευσης, που ανέπτυξε η Ελλάδα στην Κρήτη τις περασμένες μέρες, “λόκαραν” στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά. Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, που υποστηρίζουν αμερικανικά και άλλα νατοϊκά αεροσκάφη με πτήσεις συνοδείας σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκαν δύο φορές από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που τα λόκαρε με ραντάρ. Κι αυτό ορίζεται σαφώς ως εχθρική ενέργεια.

Πώς το αποκαλείτε όταν ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ παρενοχλεί τα F-16 άλλου μέλους, που εκτελούν νατοϊκές αποστολές, χρησιμοποιώντας ρωσικούς S-300 και στη συνέχεια προχωρά σε καταγγελία στο ΝΑΤΟ; Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε Φαρισαίο τον Μητσοτάκη, έτσι δεν είναι;», γράφει η «Sabah».

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο: Κυκλικό ουράνιο τόξο περιβάλλει αεροσκάφος (Photos/Video)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι της – «Ανήσυχοι» οι γιατροί

Βρετανία: Το «πάγωμα» των τιμών ενέργειας για δύο χρόνια ανακοίνωσε η Τρας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Επίθεση, Sabah, Μητσοτάκη –, Ζελένσκι, Φαρισαίο Photo,tourkia, epithesi, Sabah, mitsotaki –, zelenski, farisaio Photo