Σεισμός στην Τουρκία: Ασύλληπτες εικόνες με κτίριο να κρέμεται στον… «αέρα» (Video)

Απίστευτες εικόνες που κάνουν φανερή την προχειρότητα των κατασκευών στην ανατολική Τουρκία έρχονται από το Καχρανμαράς.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ένα κτίριο το οποίο έγειρε προς τα πίσω φανερώνοντας πως χτίστηκε στον… «αέρα» αφού τα θεμέλιά του είναι ανύπαρκτα. Πρόκειται για πενταόροφη πολυκατοικία η οποία δεν γκρεμίστηκε από τον σεισμό αλλά έγειρε με τέτοιο τρόπο που είναι πλέον ακατάλληλη για κατοίκηση.

Στο απόσπασμα των 40 περίπου δευτερολέπτων δυο άνδρες ακούγονται να λένε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές στο κτίριο και πως δεν έχουν σπάσει

ούτε τα τζάμια. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, κοίτα εδώ!» λέει ο ένας όσο η κάμερα δείχνει πως το κτίριο ουσιαστικά κατασκευάστηκε στο έδαφος χωρίς τις απαραίτητες κολώνες και θεμελιώσεις.

Σχολιαστές στην τουρκική εφημερίδα Sabah επισημαίνουν πως πρόκειται για μέθοδο κατασκευής που ονομάζεται «γενική κοιτόστρωση» η οποία ωστόσο έχει γίνει τόσο επιφανειακά που είχε σαν αποτέλεσμα το έδαφος κάτω από το κτήριο να «ρευστοποιηθεί» κατά τον σεισμό και να επιφέρει αυτό το τρομακτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα: «Οι Τούρκοι βλέπουν την ελληνική σημαία και χειροκροτούν»

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανό βρέφος 2 μηνών μετά από 128 ώρες – Συγκίνηση στα σωστικά συνεργεία (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Ξεχειλίζει η οργή – Άγριες αποδοκιμασίες σε υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Ασύλληπτες, Video,tourkia, asylliptes, Video