Τον φάκελο «Γυναικοκτονίες» ανοίγει η εκπομπή «Special Report»

Την ώρα που τα περιστατικά έμφυλης βίας, που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας, πολλαπλασιάζονται, το «Special Report» ανοίγει σήμερα, 28/1 (ΑΝΤ1, 24.00) τον φάκελο των γυναικοκτονιών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, ο χρόνος σταμάτησε για την 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά. Η εκπαιδευτικός από τη Ρόδο έπεσε νεκρή, δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της, λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους.

Ήταν η 11η στην «κόκκινη» λίστα των γυναικών που δολοφονήθηκαν από νυν και πρώην συντρόφους ή συζύγους τους

το 2021. Ακολούθησαν, ως το τέλος της χρονιάς, ακόμη έξι γυναικοκτονίες!

Τι μορφή μπορεί να πάρει η βία απέναντι σε μία γυναίκα; Πότε και γιατί ενδέχεται να κλιμακωθεί και να καταλήξει σε γυναικοκτονία; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά των δραστών που μπορούν να λειτουργήσουν προειδοποιητικά;

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος ταξιδεψε στη Ρόδο και συνάντησε  την οικογένεια και τις κοντινές φίλες της Ντόρας Ζαχαριά.

Μέσα από αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και μοναδικές μαρτυρίες, ξετυλίγεται η ιστορία της σχέσης της με τον μετέπειτα δολοφόνο της.

Τι συνέβη προτού ο Κώστας Μοίρας στρέψει το όπλο του προς την 32χρονη γυναίκα και, λίγο αργότερα, προς τον εαυτό του;

Στο φως, έρχονται στοιχεία για τη συμπεριφορά του, αλλά και το ταραγμένο παρελθόν που φαίνεται να έκρυβε. 

Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με κάποιο τρόπο η δολοφονία της Ντόρας;  Στην κάμερα της εκπομπής μιλά και μία πρώην σύντροφος του δράστη που βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο.

Η εγκληματολόγος Έλενα Συρμαλή και η συνεργάτης του Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «Διοτίμα» Μαρίνα Φαρμακίδη, φέρνουν στο προσκήνιο το μοτίβο συμπεριφοράς των δραστών, τις μορφές που μπορεί να λάβει η έμφυλη βία, και αναλύουν γιατί μας απασχολούν όλο και πιο συχνά υποθέσεις με θύματα γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Μυθικό ποσό σε μετρητά από τους The New York Times για την εξαγορά της αθλητικής ιστοσελίδας «the Athletic»

Κινητικότητα στα ΜΜΕ – Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δύο εφημερίδες

Σασμός – Spoiler: Πέφτει νεκρή – Η οικογένεια ξεκληρίζεται

Keywords
Τυχαία Θέματα