Κινητικότητα στα ΜΜΕ – Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δύο εφημερίδες

Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ.

Προσφάτως ρυθμιστικό ρόλο στον όμιλο DPG ανέλαβε ο Στέλιος Σοφιανός, έμπειρο και ικανό στέλεχος, με πολυετή θητεία στα έντυπα- κυρίως του πρώην ΔΟΛ– από το 2011 είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με το digital μέρος της δημοσιογραφίας ως διευθυντής περιεχομένου ψηφιακών Μέσων και σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας και συνέχισε στο χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.

Η ανάληψη καθηκόντων γίνεται

καθώς ο όμιλος DPG προχωρά στην έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Την υλοποίηση του σχεδίου έχει ο διεθύνων σύμβουλος του ομίλου, Παναγιώτης Μπόμπης, αλλά και ο Γιώργος Μητροφάνης που παραδίδει σκυτάλη στα ψηφιακά μέσα της DPG στον Στέλιο Σοφιανό.

Ο Φώτης Νάκος

Η εφημερίδα εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Την ίδια πάνω κάτω χρονική στιγμή θα εμφανιστεί στα περίπτερα και η «Action24 Press» με δεσμούς αίματος με το κανάλι «Action24» (ιδιοκτησίας Διονύση Παναγιωτάκη). Οι προσλήψεις έχουν ολοκληρωθεί, ο σχεδιασμός της έχει γίνει και οι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να εργάζονται στα δοκιμαστικά (και να πληρώνονται κανονικά).

Ο κορμός της εφημερίδας διαμορφώθηκε από το δημοσιογραφικό δυναμικό του καναλιού και ενισχύθηκε από επιλεγμένα πρόσωπα για ερευνητική δημοσιογραφία και αρθρογραφία.

Την εποπτεία έκδοσης θα έχει ο πολύπειρος Γιάννης Πολίτης.

Η έκδοση της «Action24 Press» εκτιμάται ότι θα γίνει λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα και θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.

Θα είναι μια άλλη πρόταση στην έντυπη ενημέρωση, όπως υποστηρίζεται. Θα είναι μεταξύ εφημερίδας και περιοδικού.

Το στίγμα της θα δίνει αφενός το σχήμα της- μεταξύ εφημερίδας και περιοδικού- αλλά και η ποιότητα του χαρτιού (ιλουστρασιόν) που θα τυπώνεται. Μένει να αποφασιστεί αν η ύλη της θα αναπτύσσεται σε 54 ή 62 σελίδες.

Πάντως θα έχει πλούσια ύλη, η οποία δεν θα «κυνηγά» την ειδησεογραφία, όμως θα την παρακολουθεί και θα δίνει έμφαση στην προέκταση της την «επόμενη μέρα».

Ο Κρίστοφερ Μάινους

Στο μεταξύ η συνεργασία του Κρίστοφερ Μάινους με τον όμιλο ΑΝΤ1 που άρχισε το Νοέμβριο το 2020, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν στο 2022.

Ο Μάινους, που πρωτοήρθε το 2012 στην Ελλάδα όταν το δορυφορικό δίκτυο RTL εξαγόρασε τον Alpha, είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στο κανάλι και αποχώρησε μαζί με τον γερμανοβελγικό τηλεοπτικό οργανισμό ότι το κανάλι ξαναπέρασε στην ιδιοκτησία του Δημήτρη Κοντομηνά.

Στον όμιλο ΑΝΤ1 είχε κληθεί να αναπτύξει νέες δραστηριότητες στη συνδρομητική και στην ελεύθερη τηλεόραση.

Από χθες στο μεταξύ ο δημοσιογράφος Φώτης Νάκος ανήκει στο δυναμικό της OpinionPost, προερχόμενος από τον ψηφιακό Σκάι, με καθήκοντα διευθυντή σύνταξη.

Η μετεγγραφή στην εταιρεία ψηφιακών μέσων (Dikaiologitika.gr και News4health.gr) γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδιασμού για ενδυνάμωση και ανάπτυξης των ιστοσελίδων.

Ο Νάκος, με θητεία σε θέσεις ευθύνης στην 24Media (News247, HuffingtonPost.gr) και στον όμιλο Σκάι, μετρά πάνω από δύο δεκαετίες στην ψηφιακή δημοσιογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Το «μπαλάκι» σε Δήμους-Περιφέρειες και συστάσεις στους πολίτες ενόψει του νέου κύματος

Φάλαινα στον Άλιμο: «Υποφέρει» λένε οι επιστήμονες – Αγώνας για να σωθεί (Video/Photos)

Δωμάτιο συντονισμού κρίσεων: Το πρόσωπο που σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει επικεφαλής

Keywords
Τυχαία Θέματα