Τόμας Φριτς: Πέθανε ο «Απόλλωνας» της Έλενας Ναθαναήλ (Video)

Τον Γερμανό ηθοποιό τον γνωρίσαμε στην ταινία «επιχείρηση Απόλλων» να φλερτάρει και να πολιορκεί την Έλενα Ναθαναήλ. Ο ηθοποιός πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών. Η ταινία γυρίστηκε το 1967, τη σκηνοθέτησε ο Γιώργος Σκανελάκης και τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος.


Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την γνωριμία και τον έρωτα της καλλονής ξεναγού Έλενας (Ναθαναήλ) με τον Γερμανό καταπιεσμένο από τις βασιλικές υποχρεώσεις γαλαζοαίματο Γιαν, ο οποίος επιλέγει να κρύψει την αληθινή ταυτότητά του προκειμένου να ζήσει, έστω για λίγο, ελεύθερος και ανέμελος.

Οι

δυο τους μοιράζονται λίγες μόνον ημέρες ξεγνοιασιάς και ευτυχίας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέχρι να αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό του πρίγκιπα ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.


Στη διάρκεια των γυρισμάτων ο Τόμας Φριτς ανέπτυξε ισχυρή φιλία με την Έλενα Ναθαναήλ και μάλιστα όταν εκείνη πέθανε το 2007 ο Φριτς είχε δηλώσει: «Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια! Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο. Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα».

Ο Τόμας Φριτς ήταν ο γιος του γνωστού ηθοποιού Γουίλι Φριτς και είχε παίξει σε πολλές ταινίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τόμας Φριτς, Πέθανε, Απόλλωνας, Έλενας Ναθαναήλ Video,tomas frits, pethane, apollonas, elenas nathanail Video