Το βίντεο με τη Μέρκελ που έκανε ένα κοριτσάκι να βάλει τα κλάματα on air

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή που ήταν καλεσμένη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έγινε viral στα social media και έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις λόγω της στάσης της κ.Μέρκελ απέναντι σε ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη.

Το θέμα της εκπομπής στο NDR ήταν η ζωή στη Γερμανία και συμμετείχαν παιδιά από σχολεία,

τα οποία άκουγαν τη Γερμανίδα καγκελάριο να αναλύει τα ζητήματα πολιτικής στη χορήγηση ασύλου, νόμιμης παραμονής στη χώρα. Με έκπληξη λοιπόν άκουσε την Reem από την Παλαιστίνη να της αφηγείται την περιπέτεια της οικογένειας της έως ότου έρθουν στη Γερμανία πριν από 4 χρόνια, αφού διέμεναν σε ένα στρατόπεδο φιλοξενίας στο Λίβανο και πως τόσα χρόνια οι γονείς της δεν έχουν καταφέρει να πάρουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας της απάντησε ότι η πολιτική είναι δύσκολη και πως δεν μπορεί να της εξασφαλίσει το άσυλο που είχαν αιτηθεί οι γονείς της και πως ανά πάσα ώρα μπορεί να απελαθούν. Και συνέχισε: Ξέρεις στα στρατόπεδα των Παλαιστινίων προσφύγων στο Λίβανο διαμένουν χιλιάδες άνθρωποι. Αν τώρα πούμε «μπορείτε όλοι να έρθετε»…» δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό». Και αυτή ήταν η στιγμή που η Reem που εδώ και 4 χρόνια πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο στο Rostock και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και γερμανικά λύνεται σε δάκρυα.

Η Μέρκελ δεν περίμενε αυτή την αντίδραση, ξύνει το κεφάλι της και σηκώνεται πάνω.

Λέει ιδιαίτερα αμήχανα στον παρουσιαστή ότι «ξέρω πως είναι δύσκολη η κατάσταση, γι’αυτό θέλω να την παρηγορήσω» και πλησιάζει το κορίτσι.

Πάντως η Άνγκελα Μέρκελ ακόμα και μετά από αυτή την αντίδραση συνέχισε να υπερασπίζεται την μεταναστευτική πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή της και να λέει στο παιδί πως παρόλο που είναι πολύ καλός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει.

Πάντως τα σχόλια που έχει εισπράξει η γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι καθόλου κολακευτικά και οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ως «άκαρδη».

Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα