Το Βατικανό φτιάχνει ομάδα για να κατέβει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο υπουργός Αθλητισμού του παπικού κρατιδίου δήλωσε πως σκοπεύουν να φτιάξουν Ολυμπιακή Επιτροπή με στόχο τη συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες στο Παρίσι.

Όπως φαίνεται έχει ωριμάσει για τα καλά η ιδέα της καλλιέργειας του αθλητισμού στο Βατικανό.

Το παπικό κρατίδιο σχεδιάζει να φτιάξει τη δική του Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και μάλιστα ελπίζουν να μπορέσουν να κάνουν ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

στο Παρίσι το 2024.

Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον ο μονσινιόρ Μέλχορ Σάντσεθ ντε Τόκα, υπουργός Αθλητισμού στο Βατικανό.

Ο Ισπανός ιερωμένος σε δηλώσεις του σε γαλλική ιστοσελίδα υπογράμμισε το πόσο σημαντικό θα ήταν για το Βατικανό να έχει τη δική του Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει γίνει βιομηχανία, μια μεγάλη αγορά. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως στον κόσμο αρέσει πολύ ο αθλητισμός και αυτό σημαίνει πως αγγίζει τον καθένα ξεχωριστά», σχολίασε ο ντε Τόκα.

Προς το παρόν, εκτός από τα αγωνίσματα του στίβου, στο Βατικανό υπάρχουν ομάδες ποδοσφαίρου, κρίκετ και τάεκβοντο. «Προφανώς η Ολυμπιακή μας ομάδα θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς δεν σκοπεύουμε να διεκδικούμε μετάλλια».

Όσον αφορά στους σκοπούς της ολυμπιακής ομάδας τόνισε ότι «μπορούμε να βοηθήσουμε στο να αποκτήσουν τα σπορ ένα κώδικα ηθικής, με το να βάζουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο, καθώς αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός και όχι το μέσο.

Να είμαστε μια φωνή έξω από τον αθλητισμό, όπως αυτή της εκκλησίας, που να μπορεί να επαναπροσδιορίζει κάποιες αξίες».

Αναφορικά με τα πλάνα για την ομάδα είπε ότι «είναι ένα μεσοπρόθεσμο πρότζεκτ και θα ξεκινήσουμε με τον στίβο. Ακόμα είναι όλα σε πρώιμο στάδιο, όμως μέσα στο 2020 μπορούμε να έχουμε 90 αθλητές. Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωριστούμε από μια διεθνή ομοσπονδία και τα άλλα είναι πιο εύκολα. Όταν θα μας έχουν αναγνωρίσει πέντε ομοσπονδίες, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Πηγή: sputniknews.gr

ΒατικανόομάδαΟλυμπιακοί ΑγώνεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα