Το προσφυγικό στέλνει εκτάκτως την Μέρκελ στην Άγκυρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση σοκ για την Μέρκελ, την στέλνει τη Δευτέρα πάλι στην Άγκυρα για το προσφυγικό.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Τουρκία, μέσα σε λίγους μήνες, με μοναδικό αντικείμενο στην ατζέντα της συνάντησης με το Αχμετ Νταβούτογλου και τον Ταγίπ Ερντογάν την κρίση στο προσφυγικό ζήτημα !

Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής

κυβέρνησης, η Άνγκελα Μέρκελ η οποία βλέπει την δημότικότητα της να καταρρρέει εξαιτίας της πολιτικής της στην προσφυγική κρίση, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες - κυρίως Σύριοι - να έχουν φθάσει στη χώρα το ΄15 - πρόκετιαι να ασκήσει πιέσεις την τουρκική πλευρά, προκειμένου η Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την ανακοπή των ροών προς την Ελλάδα, από τα μικρασιατικά παράλια.

Ειδάλλως, δεν πρόκειται να χορηγηθούν τα 3 δισεκατομύρια ευρώ που ενέκρινε η Κομισιόν , για την ενίσχυση των "γειτόνων" στη διαχείριση του προσφυγικού.

Εν τω μεταξύ, νέα δημοσκόπηση της Γερμανικής Δημόσιας Τηλεόρασης "ARD" για το προσφυγικό αναφέρει ότι το τέσσερις στους πέντε Γερμανούς πολίτες (81%) χαρακτηρίζουν "εκτός ελέγχου " την προσφυγικη κρίση και την Καγκελαρία αδύναμη να αντιδράσει, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Μάλιστα το 67% των ερωτηθέντων, που θεωρούν υπεύθυνοι την Άνγκελα Μέρκελ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κυρίως στα γερμανικά κρατίδια του νότου, δήλωσε ψηφοφόρος των Χριστιανοδημοκρατών...

Πάντως, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο εκπρόσωπος τύπου της Κσγκελαρίας απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης Ελλάδας - Τουρκίας και Γερμανίας για το προσφυγικό, στο άμεσο μέλλον.

ΜέρκελπροσφυγικόΤουρκίαΝταβούτογλουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα