Το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο είναι ελληνικό (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα νέο εστιατόριο έχει ανοίξει στο Μιλάνο και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα εστιατόρια για όσους μένουν ή επισκέπτονται την πόλη.

Το όνομα του «Vasiliki kouzina» και ιδιοκτήτριά του μια νέα Καλαματιανή, η Βασιλική Πιερρακέα, όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια στην Πάτρα, μετά από μια ερωτική απογοήτευση πήρε το καράβι για Ιταλία. Κάπως έτσι ο δρόμος της και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, την έβγαλε στο Μιλάνο.

Η

Βασιλική καθώς ήταν μακριά από την πατρίδα της αναπολώντας συνεχώς την οικογένειά της και τα κυριακάτικα τραπέζια έφτιαξε ένα φίνο, καθαρά ελληνικό, εστιατόριο. Με γεύσεις καθαρά ελληνικές από αυτές που φτιάχνονται σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Όπως αναφέρει το Kalamatatimes, αρωγός της Βασιλικής στο εγχείρημά της αυτό, ήταν ο Γιάννης Μπαξεβάνης, κάτι που μας κάνει όλους μας να καταλαβαίνουμε τους λόγους της επιτυχίας του εν λόγω εγχειρήματος.


Στόχος της Βασιλικής είναι ο χώρος της στο Μιλάνο (είναι εστιατόριο που λειτουργεί και ως ντελικατέσεν) να μην αφιερώνεται αποκλειστικά στο μαγείρεμα, αλλά και στη γαστρονομική κουλτούρα, τη δημιουργικότητα, την επιδεξιότητα και την κοινωνικοποίηση. Εκτός από την ιδιοκτησία και το μενού, ελληνική υπογραφή έχει και η διακόσμηση της υπέροχης σάλας του «Vasiliki kouzina», την οποία υπογράφει ο Νεκτάριος Ντάλλας.

Οσον αφορά στο μενού, η «ελληνική απόβαση» στο πιάτο των Μιλανέζων ξεκινά με πιάτα όπως σουγάνια Μυτιλήνης, καρδιές αγκινάρας γεμιστές με τυριά, σουτζουκάκια σμυρναίικα, μουσακά, χοιρινό με σύκα και σέλινο, γιουβαρλάκια αβγολέμονο κ.ά. και ολοκληρώνεται με ένα ρυζόγαλο, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο ή κυδώνια ψητά.

Μιλάνοεστιατόριοελληνικό εστιατόριοΙταλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα