Το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού για τις περιφερειακές εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει αρχίσει και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να εξαντλεί όλα τα περιθώρια προκειμένου να ενισχύσει τους υποψηφίους του, πηγαίνοντας στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 

Με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα δείχνουν μία φθορά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των κρίσεων ενώ παράλληλα η εμφάνιση  του

Στέφανου Κασσελάκη έχει φέρει προσδοκίες σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν κάποιους από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να αμφισβητούν κατα πόσον ο στόχος «13 στις 13»  περιφέρειες είναι εφικτός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θεωρούν εφικτό στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι να κερδίσουν τις εκλογές οι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο σε έως οκτώ περιφέρειες της χώρας. 

Το σίγουρο φαβορί, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εμφανίζεται σήμερα να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της όλης διαδικασίας. Γι’αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός τον κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βρίσκεται δίπλα του στη τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό της Λάρισας για την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών που άφησε πίσω του ο Daniel. 

Παράλληλα, σε συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «καλό Περιφερειάρχη τον κ. Αγοραστό», προσθέτοντας ότι «προφανώς, καταλαβαίνω απόλυτα ότι όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη συμφορά είναι λογικό να αναζητηθούν ευθύνες, πολιτικές αλλά και από τη Δικαιοσύνη. Ήταν απολύτως λογικό αυτό το οποίο έγινε από τη Δικαιοσύνη».

Σε ακόμα τέσσερις από τις συνολικά 13 περιφέρειες της χώρας, οι έχοντες το γαλάζιο χρίσμα θα δώσουν σκληρή μάχη, έχοντας απέναντί τους «αντάρτικα» ψηφοδέλτια. Εκεί που φαίνεται να επικρατεί ιδιαίτερη αγωνία είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς η περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια κ. Ρόδη Κράτσα φαίνεται να δίνει πολύ σκληρή μάχη για να διατηρήσει το προβάδισμα στις μετρήσεις έναντι του υποψηφίου υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτου, καθώς και αυτή είναι αντιμέτωπη με ένα γαλάζιο «αντάρτικο» του πρώην δημάρχου Κέρκυρας κ. Γ. Τρεπεκλή. 

Δύσκολη περιφέρεια για τη ΝΔ θεωρείται και αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα του νυν περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μία δυνατή αντάρτικη υποψηφιότητα, του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γ. Αμανατίδη. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης έχουν πάρει εργολαβία τη στήριξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να τον βοηθήσουν  όσο μπορούν.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κόρινθο, προκειμένου να δείξει  τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη  Πτωχό, τον οποίον στηρίζει θερμά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Στην Πελοπόννησο βρέθηκαν για να βοηθήσουν στον προεκλογικό αγώνα και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Χρ. Τοψίδη, ο οποίος, στις εκλογές του 2019 είχε χάσει την εκλογή του για μόλις 3.500 ψήφους.

Αβέβαιη θεωρείται για την ΝΔ και η αναμέτρηση στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα, Αλκιβιάδης Στεφανής επιδιώκει να κερδίσει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετεί  τον Κώστα Μουτζούρη όχι στους αντάρτες αλλά απέναντι στη Ν.Δ., θεωρώντας ότι οι συμπεριφορές και οι πρακτικές του δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία και την παράδοση της παράταξης.

Διαβάστε επίσης:

Να κόψει την… όρεξη συνταξιούχων βουλευτών για αναδρομικά επιχειρεί η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για τους δικαστές

Λούτσα: Δύο συλλήψεις για την εξαπλή εκτέλεση – Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Δικαστική Αστυνομία: Προκήρυξη 500 οργανικών θέσεων – Η προθεσμία και τα κριτήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού για τις περιφερειακές εκλογές,