Το κρέας ως ψάρι και το ψάρι ως κρέας…

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, οδεύουμε ολοταχώς προς νέα απεχθή μέτρα και σε γενικές γραμμές σε «μια από τα ίδια» - για να μην πούμε χειρότερα… Το τι ωστόσο θα μπορούσε να είναι χειρότερα, ήταν ένα από τα πλέον κραταιά και αποτελεσματικά επιχειρήματα της προεκλογικής περιόδου. Η πραγματικότητα απαντά: χειροτέρα είναι ότι πρώτον, χάθηκε πολυτιμότατος χρόνος όχι μόνο μετά τις εκλογές, αλλά ήδη κατά την μακρά προεκλογική

περίοδο.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι εκλογές, αλλά η εθνική συνεννόηση, αφού είναι πλέον ολοφάνερο πως δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολιτικό - ιδεολογικό αδιέξοδο, αλλά την εφαρμογή ενός προγράμματος απόλυτα συγκεκριμένου που σχετίζεται με την επιβίωση μας.

Δεύτερον, χάθηκαν απίστευτα χρήματα στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ αυτές δεν απέδωσαν απολύτως τίποτα… Άρα, αυξήσαμε την χασούρα, καθώς στην περίπτωσή μας ο χρόνος ήταν χρήμα και μάλιστα πολύ χρήμα! Έτσι, όχι μόνο δεν αποκτήσαμε κανένα πλεονέκτημα αλλά χάσαμε και τα ελάχιστα που είχαμε.

Τρίτον και πολύ σημαντικό είναι ότι τα νέα μέτρα θα είναι τα μόνα που θα περάσουν «ριζοσπαστικά αναβαθμισμένα» από τη νέα κυβέρνηση. Έτσι, για παράδειγμα τον άδικο και απαράδεκτο ΕΝΦΙΑ (τον οποίο η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση στηλίτευσε και καλούσε με τα πιο επίσημα χείλη να μην πληρωθεί και που η κατάργησή του απετέλεσε την βασική προεκλογική υπόσχεσή της) θα κληθεί να καταβάλει εκ νέου ο καθημαγμένος – εξαθλιωμένος πολίτης όχι πλέον ως χαράτσι αλλά ως «αναγκαιότητα για την σωτηρία της πατρίδας» η οποία …προέκυψε και ανακαλύφθηκε ως φαίνεται κατά τους τρεις τελευταίους μήνες – στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Τέλος, τα νέα μέτρα είναι περισσότερο απεχθή γιατί θα κληθεί να τα επιβάλλει και να τα καθαγιάσει μια κυβέρνηση η οποία τα είχε αρνηθεί όχι τρις και τετράκις, αλλά καταχρηστικά πολλάκις ως αντιπολίτευση. Άρα, εύλογα η στήλη αυτή μπορεί να κάνει λόγο για ενιαίο πολιτικό σύστημα που απλώς αλλάζει ρόλους και ενίοτε πρωταγωνιστές, πράγμα που υποστηρίζει ασμένως από την αρχή της ύπαρξής της.

Οδυνηρότερο δε όλων είναι το πιθανότατο ενδεχόμενο να εθιστεί η κοινωνία να αντιλαμβάνεται το κρέας ως ψάρι και το ψάρι ως κρέας…

Ξενοφών Α ΜπρουντζάκηςΣΥΡΙΖΑεκλογέςΕΝΦΙΑHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα