Το «καρναβάλι» συνεχίζεται…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες τα πολύχρωμα καρναβάλια σε Πάτρα και άλλες πόλεις της πατρίδας μας, αλλά με χαμηλή “αποδοχή“ συνεχίζεται το πολιτικό „καρναβάλι“ αυτής της περιόδου που φαίνεται ότι θα γνωρίσει πολλά „φεγγάρια“ μέχρι την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Όπως δείχνουν οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, ενώ τα κυρίαρχα ζητήματα για την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ήταν και

παραμένουν ο καλπασμός της ακρίβειας, η προβληματική κατάσταση στην υγεία και τα πολλαπλά κρούσματα… ανασφάλειας (!), η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να επενδύει επικοινωνιακά σε μπαλώματα αντιμετώπισής τους, μπαλώματα που γίνονται όλο και πιο… άχρηστα.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, μετά την υπερπροβολή της επίσκεψής του σε σουπερμάρκετ, συνέχισε με νέα εμφάνιση σε νοσοκομείο του Πειραιά (δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες), ενώ με τις αναρτήσεις του μας… διαβεβαιώνει ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της ασφάλειας!

Με τους εμπρησμούς και τις βόμβες τις νύχτες να πολλαπλασιάζονται και την αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη να „ψάχνεται“ ακόμη για αντίμετρα, καταλήγουμε να βλέπουμε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις εκ των υστέρων.

Το Μαξίμου έχει από καιρό αντιληφθεί την μεγάλη καθυστέρηση και υστέρηση που καταγράφει στην αντιμετώπιση της αδηφάγου ακρίβειας, της αποδιοργανωμένης υγείας και της διευρυνόμενης ανασφάλειας, γι’ αυτό και προσπαθεί σπασμωδικά να αντιμετωπίσει όπως-όπως την σφοδρά διογκούμενη δυσφορία, ιδιαίτερα των μεσαίων, χαμηλών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Θεωρώντας η Νέα Δημοκρατία ότι η επαναλαμβανόμενα περιορισμένη καταγραφή της ευρύτερης αντιπολίτευσης τής αφήνει άνετο πολιτικό πεδίο, τόσο για „μετατοπίσεις“ (όπως έδειξε ο νόμος για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών) όσο και για αλαζονικές πρακτικές όπως η προβληματική προώθηση των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, ή η πολυδιατυμπανισμένη, αντισυνταγματική προώθηση των „παραρτημάτων“ ξένων ΑΕΙ, στην πραγματικότητα διολισθαίνει τόσο στην αποδοχή του πιο σκληρού δεξιού κομματιού της όσο και σε σειρά άλλων κοινωνικών στρωμάτων. Μέρος των απωλειών τής Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να καρπώνεται στα ακροδεξιά της η Ελληνική Λύση και σε μικρότερο βαθμό η Νίκη.

Σειρά αντιδράσεων της ιεραρχίας της Εκκλησίας συνεχίζει να πιέζει το πιο συντηρητικό κομμάτι των ψηφοφόρων της κυβέρνησης και παρά την ακραία γραφικότητα ορισμένων θα συνεχίσει να κρατάει ανοιχτό το ρήγμα ή και να το διευρύνει.

Οι σπασμωδικές κινήσεις για υποβάθμιση, „σβήσιμο“ αν όχι συγκάληψη των βαριών ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, όπως όλα δείχνουν διευρύνουν και διογκώνουν την καχυποψία του κόσμου απέναντι στο „επιτελείο“ της κυβέρνησης.

Ήρθε και το σκάνδαλο των διαρροών των emails από την ευρωβουλευτή κ. Ασημακοπούλου να επιδεινώσει το βαρύ κλίμα για την Νέα Δημοκρατία.

Στον χώρο της αντιπολίτευσης, παρ’ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρουσίασε την οικονομική του πρόταση και τις θέσεις του για τις ευρωεκλογές, δεν ξεφεύγει από τη διαρκή αντιπαράθεση για τις επιχειρήσεις του κ. Κασσελάκη και την υπερβολική προσωπική μιντιακή έκθεση με κάθε τρόπο του ιδίου.

Με το να δηλώνει ο κ. Κασσελάκης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι… κεντροδεξιά (!) δεν πρόκειται να ενισχύσει την δική του ταυτότητα, άλλωστε μόνο με θετικό τρόπο μπορεί να διευρυνθεί η απήχηση στους προοδευτικούς πολίτες.

Με κάλτσες „αστακών“ δεν αντιμετωπίζεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που σκοπίμως επιλέγει μόνο την προσωπική αντιπαράθεση των δύο επικεφαλής.

Αλλά και ο κ. Λοβέρδος βιάζεται να βαφτίσει… αριστερά το ΠΑΣΟΚ ώστε να διεκδικεί κομμάτι από το „κέντρο“!

Η σταθερά μπλοκαρισμένη αντίληψη του ΚΚΕ για την Ευρώπη ουσιαστικά „μπλοκάρει“ την όποια παρέμβασή του για αλλαγή συσχετισμών και η άστοχη πρόσφατη δήλωση του κ. Κουτσούμπα έδειξε τις λακούβες μιας εύκολης „επικοινωνίας“.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα καρναβαλικών „εμφανίσεων“ αλλά το κεντρικό ζήτημα για όλους μας είναι να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε πολιτικές θέσεις, προγράμματα και προτάσεις οδεύοντας προς τις ευρωεκλογές.

Να ρίξουμε τις „μάσκες“ της ακραίας προπαγάνδας και να επιλέξουμε δυνάμεις και πρόσωπα που δίνουν πραγματική πρόσθετη αξία και ηθική στην πολιτική. Αυτό χρειαζόμαστε στον τόπο μας που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοκρατίας…

Διαβάστε επίσης

Έμφυλη βία στον εργασιακό χώρο

Να πάψει το απυρόβλητο για τις διοικήσεις οργανισμών που προξενούν ζημία στο Δημόσιο

Ακροδεξιά σύννεφα στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το «καρναβάλι» συνεχίζεται…,