Το φαινόμενο την αυτανάφλεξης: Άνδρας γίνεται ανθρώπινος πυρσός μπροστά στην κάμερα (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Κανείς δεν τον περιέλουσε με βενζίνη και να του βάλει φωτιά. Κανείς δεν τον άγγιξε. Ούτε καν ο ίδιος δεν αυτοπυρπολήθηκε. Αυτό που θα δείτε είναι (μάλλον) το φαινόμενο της αυτανάφλεξης.

Φυσικά κάτι τέτοιο, δηλαδή κάποιος άνθρωπος να πάρει φωτιά εκ των έσω, δίχως λόγο και αιτία επιστημονικά ούτε έχει αποδειχτεί, ούτε είναι κάτι το παραδεκτό.

Το περιστατικό που θα δείτε συνέβη στη Σερβία, σε δρόμο της πόλης Νόβι Σαντ. Ένας άνδρας είναι ξαπλωμένος στην άκρη ενός στενού. Από την κοιλιά του βγαίνουν φλόγες, σαν να καίγεται και όμως ο ίδιος μοιάζει να βρίσκεται

σε μια κατάσταση «νιρβάνα», να μην πονάει, να μην νιώθει.

Λένε πως ακόμη και μεθυσμένος να ήταν εάν είχε πιάσει κανονικά φωτιά θα ξύπναγε, θα φώναζε, θα κουνιόταν. Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο πλησιάζει τον ανθρώπινο πυρσό και τον ρωτάει τι συμβαίνει και εάν θέλει βοήθεια. Εκείνος με απόλυτη ηρεμία δεν του απαντά σαν να ταξιδεύει αλλού. Και οι φλόγες όλο και βγαίνουν μεγαλύτερες από το στομάχι του.

Κρούσματα αυτανάφλεξης που έχουν αναφερθεί είναι περίπου στα 200. Κάποιοι επιστήμονες που επιχείρησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο θεωρούν ότι αυτό μπορεί και να συμβεί ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα ρούχα θα παίξουν το ρόλο του φυτιλιού και το δέρμα με το λίπος του, το ρόλο του κεριού.

Λένε επίσης (φυσικά ούτε αυτό έχει αποδειχτεί) ότι μόνο το σημείο που αναφλέγεται έχει υψηλή θερμοκρασία και όλα τα άλλα σημεία του σώματος διατηρούν τη φυσιολογική τους θερμοκρασία.

Φυσικά κάποιοι αμφισβητούν ακόμη και την αυθεντικότητα του συγκεκριμένου βίντεο και μιλούν για τρολ.

αυτανάφλεξηανθρώπινος πυρσόςαυτοπυρπολισμόςΣερβίαφλόγεςφωτιάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα