Το «εύρημα του αιώνα»: Ερασιτέχνης παλαιοντολόγος βρήκε τα δόντια τεράστιου καρχαρία (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Στους ωκεανούς της προϊστορίας κολυμπούσαν τέρατα και ένα από αυτά ήταν ο μέγας πριονόδους καρχαρίας (Carcharocles angustidens), ένα ψάρι μέσου μήκους 9 μέτρων (για να έχετε μια σύγκριση, το μέγεθός του είναι διπλάσιο αυτό του μεγάλου λευκού καρχαρία), με δόντια που έφθαναν τα επτά εκατοστά, με πριονωτές άκρες, που τον έκαναν ως ένα από τα πιο επικίνδυνα αρπακτικά της περιόδου, με μοναδικό αντίπαλο τον Mεγαλόδοντα.

Επειδή οι καρχαρίες έχουν σκελετούς από χόνδρο, τα απολιθώματά τους είναι σπάνια και η κάθε ανακάλυψη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Οπότε μπορεί κάποιος

να φανταστεί τον ενθουσιασμό ενός ερασιτέχνη παλαιοντολόγου, ο οποίος σε παραλία της Αυστραλίας βρήκε τα απολιθωμένα δόντια ενός πριονόδοντα καρχαρία, όπως αποδείχθηκε πριν από μερικές μέρες, όταν οι ειδικοί τελείωσαν τη μελέτη τους.

Οι επιστήμονες που μελέτησαν τα απολιθωμένα δόντια δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το εύρημα του ερασιτέχνη παλαιοντολόγου, καθώς, όπως επισήμαναν, τέτοιου είδους απολιθώματα είναι ιδιαιτέρως σπάνια. Ακόμα περισσότερο, η έρευνα στην περιοχή που βρέθηκαν τα δόντια οργανωμένη έρευνα αποκάλυψε σχεδόν ολόκληρο σαγόνι ενός άλλου τέρατος, του εξαβράγχιου καρχαρία.

Πληροφορίες: CNN

Αυστραλίααπολίθωμαδόντιαμέγας πριονόδους καρχαρίαςεξαβράγχιος καρχαρίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα