Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Ακάρ - Τι συζήτησαν

Πολιτική

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ είχε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι δύο άνδρες εκτός των θεμάτων που έθιξαν αναζητούν και ανοιχτή ημερομηνία στο διάστημα 17-21 Φεβρουαρίου έτσι ώστε να υπάρξει συνάντηση στρατιωτικών ακολούθων Ελλάδας και Τουρκίας. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να γίνει συνάντηση εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος θα μεταφερθεί για τις αρχές Μαρτίου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις αρμόδιες

επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας με την ελληνική πλευρά να προσβλέπει σε αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες και... γκρίνιες εκατέρωθεν. Ο Ελληνας υπουργός ζητεί να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων, να συνεχίσουν οι δύο πλευρές να επικοινωνούν συνεχώς για ό,τι προκύπτει και να επιλύονται οι διαφορές σε πολιτικό πεδίο και να αποφεύγονται στρατιωτικές εντάσεις.

Εξάλλου, οι δυο υπουργοί, συνομίλησαν και για την ατζέντα της Συνόδου των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 12 -13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Χουλουσί ΑκάρΝίκος ΠαναγιωτόπουλοςΒρυξέλλεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα