Τι συμβαίνει με τον Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πριν από περίπου ένα χρόνο, η κυβέρνηση προχώρησε με σχετικό νομοσχέδιο στη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων, στα πρότυπα αντίστοιχων φορέων που λειτουργούν σε χώρες της Ευρώπης.

Λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά, και με την τραγωδία των Τεμπών να κυριαρχεί στη δημοσιότητα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σαφές αν ο Οργανισμός αυτός είναι σε θέση να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στο ρόλο του. Μάλιστα, σύμφωνα με ερώτηση που έγινε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,

στον Οργανισμό υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος με την ιδιότητα του διερευνητή.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «αυτά τα οποία λέτε εγώ δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω. Δεν τα γνωρίζω, είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών. Θα ζητήσω ενημέρωση για το αν ισχύουν οι συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε και αν οι πληροφορίες που μεταφέρετε ευσταθούν». Περιμένουμε την απάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολλώ δε μάλλον αν ληφθεί υπόψη ότι το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα διερευνάται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Τσούνης-Αγγελούδης-Τζιτζικώστας: Οι πράξεις φανατισμού και μίσους δεν έχουν θέση στη Θεσσαλονίκη

Γεωργία Μπίκα: Υποψήφια ευρωβουλευτής με το ακροδεξιό κόμμα του Εμφιετζόγλου

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα – Δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων,organismo dierevnisis atychimaton