Τι κάνει σήμερα ο εραστής της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τζέιμς Χιούιτ (photos)

Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν θα είχε ακούσει το όνομα του Τζέιμς Χιούιτ, αν δεν γινόταν η αποκάλυψη της μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης που διατηρούσε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Όταν η «θλιμμένη πριγκίπισσα» σκοτώθηκε στο αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι, σιγά-σιγά έφυγε από τη δημοσιότητα και το όνομα του Χιούιτ.

Ωστόσο η Daily Mail μας τον θυμίζει και πάλι. Τι κάνει σήμερα ο 64χρονος εραστής της πριγκίπισσας; Οδηγεί χιλιάδες χιλιόμετρα για να μεταβεί στην Ουκρανία, όπου συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης

και αρωγής πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Δεν το κάνει για τη δόξα»

Ο Τζέιμς Χιούιτ έχει πάρει μέρος σε μία τέτοια επιχείρηση της οργάνωσης Help4Ukraine και όπως δηλώνει ετοιμάζεται για να επιστρέψει στην Ουκρανία πριν από τα Χριστούγεννα.

Η οργάνωση Help4Ukraine δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα λόρδο Μόνσον, με στόχο να συγκεντρώσει ανθρωπιστική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια για την Ουκρανία. «Ο Τζέιμς Χιούιτ δεν συμμετέχει στις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσει δόξα, κάνει καλή δουλειά υπηρετώντας τους σκοπούς μας και θα πάει άλλη μια αποστολή πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο λόρδος Μόνσον.

Κάθε αποστολή των μελών της οργάνωσης αρχίζει από το Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Από εκεί μία αυτοκινητοπομή τεσσάρων οχημάτων φορτώνει «νοσοκομειακά κρεβάτια για απαραίτητο ιατρικό υλικό» αρχίζοντας την πορεία προς τα ανατολικά, περιγράφει ο Τζέιμς Χιούιτ. «Διανύσαμε 2.500 μίλια σε τρεις μέρες», λέει αναφερόμενος στην τελευταία αποστολή του, που έφτασε μέχρι τη Ζαπορίζια.

credit: Help4Ukraine

Ο Τζέιμς Χιούιτ, πρώην αξιωματικός του ιππικού, προσθέτει ότι στα αυτοκίνητά τους επιβιβάστηκαν «36 πρόσφυγες, μία γάτα και ένας σκύλος». Μεταξύ των προσφύγων ήταν η Άιριν, μια δασκάλα που επί ένα μήνα ζούσε σε ένα υπόγειο χωρίς νερό, ηλεκτρισμό και θέρμανση, καθώς το διαμέρισμά της είχε καταστραφεί.

Ο Χιούιτ σκοπεύει να επιστρέψει στην Ουκρανία πριν από τα Χριστούγεννα, παρόλο που όπως λέει ο λόρδος Μόνσον «φροντίζει τη μητέρα του».

Ο Τζέιμς Χιούιτ έχει δημιουργήσει και μια δική του ΜΚΟ που βοηθάει ευάλωτους ανθρώπους από την Ουκρανία- την οργάνωση «Humanitarian Online Payments». Η ΜΚΟ του Χιούιτ οργανώνει αυτοκινητοπομπές εννέα οχημάτων που φτάνουν μέχρι τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας και απομακρύνουν από εκεί πολίτες.

credit: Help4UkraineΗ ζωή μετά την Νταϊάνα

Ο Τζέιμς Χιούιτ είχε ερωτική σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο διάστημα 1986-1991, όταν ήταν νεαρός αξιωματικός του ιππικού. Τη σχέση αυτή επιβεβαίωσε η Νταϊάνα στην εκπομπή Panorama. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Χιούιτ υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά αυτό δεν τον αποτρέπει από το να αναπτύσσει ανθρωπιστική δράση στην Ουκρανία.

Ο κ. Χιουιτ αποστρατεύτηκε το 1994 και συνεργάστηκε με την συγγραφέα του βιβλίου «Princess In Love» Άννα Πάστερνακ, στην οποία εμπιστεύτηκε λεπτομέρειες της σχέσης του με την Νταϊάνα, παίρνοντας ως αμοιβή 300.000 λίρες.

Μία δεκαετία αργότερα, ο κ. Χιούιτ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να πουλήσει τις επιστολές που είχε ανταλλάξει με την Νταϊάνα, ελπίζοντας ότι θα εξασφάλιζε 10 εκατομμύρια λίρες. Όμως τον κατηγόρησαν ότι προδίδει την Νταϊάνα και τελικά έκανε πίσω.

Σήμερα ο κ. Χιούιτ ζει με τη μητέρα του, σε ένα διαμέρισμα στο Ντέβον.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στο κόσμο

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Αποδοκιμάστηκαν στη Βοστόνη για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του (video)

Συνάντηση Μπάιντεν – Μακρόν: Τα «αγκάθια», οι πιθανές διαφωνίες και το μενού της δεξίωσης

Keywords
Τυχαία Θέματα