Θύμαινα: Ένας «απάτητος» μικρός παράδεισος στο τρίγωνο Σάμου-Ικαρίας-Πάτμου (photos/video)

H Θύμαινα, είναι ένα μικρό νησί του ανατολικού Αιγαίου και ανήκει στο νησιώτικο συμπλέγμα των Φούρνων Κορσεών, που βρίσκονται στο νοητό τρίγωνο μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Πάτμου.

Η έκταση της είναι 10,07 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Γύρω από την Θύμαινα υπάρχουν διάφορες ακατοίκητες βραχονησίδες όπως το Θυμαινάκι και τα Κατεργάκια στα δυτικά, το Αλατσονήσι και οι Λεμονόπετρες στα νότια και η Κισηριά στα ανατολικά.

Η πολύπλοκη ακτογραμμή της Θύμαινας αγγίζει τα 25 χιλιόμετρα δημιουργώντας αρκετούς κάβους, διαύλους και αθέατους υπήνεμους όρμους γεγονός

που εξηγεί απόλυτα την επιλογή του νησιού ως πειρατικό λημέρι τα παλιότερα χρόνια.

Σήμερα η Θύμαινα έχει έχει 137 μόνιμους κάτοικους με κύρια ασχολία την αλιεία και λιγότερο την κτηνοτροφία. Στο νησί υπάρχουν μερικές μικρές επιχειρήσεις όπως δύο παραδοσιακά καφενεία, ένα εστιατόριο, δύο παντοπωλεία και μια καντίνα. Ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της επιστροφής των Θυμαινιωτών που ζουν σε άλλα μέρη καθώς και από έναν μικρό αριθμό τουριστών που μπορεί να φιλοξενήσει το νησί.

Το νησί της Θύμαινας προσφέρεται για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές μακριά από τα άγχη και τα προβλήματα της αστικής ζωής. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την φύση, να χαρεί τις πεντάκαθαρες θάλασσες και τα ορεινά μονοπάτια του νησιού, να γνωρίζει φιλόξενους ανθρώπους και να δει από κοντά μία κοινωνία η οποία δεν έχει ακόμα αλλοτριωθεί από τον τουρισμό. Ένα ταξίδι στην ακριτική Θύμαινα είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, ένα ταξίδι σε μια Ελλάδα παλιότερων δεκαετιών.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις

Άδεια τα ξενοδοχεία – Απομακρύνονται οι στόχοι για τις επιδόσεις του τουρισμού

Επιστρέφουν οι Γερμανοί τουρίστες: Εκτός «περιοχών κινδύνου» ολόκληρη η Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα