Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή και μαζικές συλλήψεις αντιεξουσιαστών - Πήγαν να σβήσουν φασιστικά συνθήματα αλλά δεν... πρόλαβαν (Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης αντιμετωπίζουν οι 48 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη διάρκεια πορείας.

Συγκεκριμένα στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης οι 48 αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν πορεία από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς προς το μνημείο του Λευκού Πύργου. Σκοπός της «αντιφασιστικής περιπολίας» ήταν η διαγραφή συνθημάτων που είχαν γράψει σε τοίχους ακροδεξιοί προ ημερών. Στη διάρκεια της πορείας κάποιοι εκ των αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων με σπρέι, ενώ μουτζούρωσαν κάποια ακροδεξιά σύμβολα

στους τοίχους του Βασιλικού Θεάτρου.

Η δράση τους έγινε αντιληπτή από την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου ισχυρή αστυνομική δύναμη. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ και της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε έλεγχο των διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και ξέσπασε συμπλοκή. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

ΘεσσαλονίκησυλλήψειςαντιεξουσιαστέςπορείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα