Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ – Πέτρες, χημικά και προσαγωγές (videos)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν, με στόχο να εκδιώξουν τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τις εργασίες που γίνονται στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας για την κατασκευή Βιβλιοθήκης.

Οι αντιεξουσιαστές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε προσαγωγή ενός

ατόμου.

Στον χώρο γύρω από τη Σχολή ήταν συγκεντρωμένα και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ζητούσαν την αποχώρηση της αστυνομίας από το CAMPUS.

Έσπασαν την είσοδο της Πρυτανείας

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το GRTIMES ομάδα αντιεξουσιαστών, κατά την αποχώρησή της από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, κινήθηκε προς την Πρυτανεία, έσπασε τζαμαρίες και κατέβασε τα στόρια για να εισβάλει εντός αυτής, ενώ την ίδια ώρα στο σημείο έφτασε νέα διμοιρία των ΜΑΤ αλλά και ομάδα συλλήψεων.

Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν από τη Φιλοσοφική Σχολή στην είσοδο της πρυτανείας και εκτόξευσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με αυτούς να απαντούν κάνοντας χρήση κρότου λάμψης.

Διαβάστε επίσης:

Μονεμβασιά: Μαρτυρίες για δεύτερο άτομο στο αυτοκίνητο του δράστη – «Στυγερό έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» (videos)

Νέο Ψυχικό: Νεκρή 63χρονη από φωτιά σε διαμέρισμα

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας ηλεκτρονικές υπηρεσίες από 19-23 Μαΐου λόγω μεταφοράς σε G-Cloud

Keywords
Τυχαία Θέματα