Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ (Photo)

Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη συλλογικοτήτων, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο κέντρο της πόλης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και λίγο μετά τις 19:30 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως

αναφέρουν, διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι εχθές το βράδυ η αστυνομία έριξε χημικά τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, η συναυλία του Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με παρουσία περίπου 5.000 ατόμων.

Η πορεία πραγματοποιείται την ώρα που στη Θεσσαλονίκη έχει βροχόπτωση.

Ένταση για δεύτερη νύχτα στο ΑΠΘ

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν φοιτητές στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για όσα διαδραματίστηκαν χθες στη συναυλία στο κάμπους.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ακολούθησε ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια ήταν σύμφωνα με την αστυνομία μικρής έκτασης, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Moody’s – DBRS: Γιατί δεν προχώρησαν σε αναβάθμιση της Ελλάδας

86η ΔΕΘ-Τσίπρας: Η επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης και η… «αγωνία» (Photo)

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ. για τα χημικά στην συναυλία του στο ΑΠΘ

Keywords
Τυχαία Θέματα