Προπύλαια: Επεισόδια στο συλλαλητήριο για την «Πανεπιστημιακή Aστυνομία» στο κέντρο της Αθήνας (Photo | Video)

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στα Προπύλαια κατά της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

Η αστυνομία δεν επέτρεπε στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια.

the police now attacked the students again in omonia. Dozens of students are injured. #antireport pic.twitter.com/HxdbAzPBYY

Partizan Yunanistan (@partizanGreece1) September 17, 2022

Έγινε χρήση χημικών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.

Μια ομάδα από αυτούς βρίσκεται στην Πανεπιστημίου, ενώ μια δεύτερη έχει αποσπαστεί από την πορεία και κατευθύνεται προς την Ακαδημίας.

Καταγγελία ΚΚΕ

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε πορεία φοιτητών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με δακρυγόνα, γκλομπ και με την αστυνομική αύρα (!!!) να εμποδίσουν τη διαδήλωση των φοιτητών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσουν! Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν την ένταση της κρατικής καταστολής και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε χέρι-χέρι. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά θα φάει τα μούτρα της, όπως έγινε και με την απόπειρα εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις Σχολές».

Διαβάστε επίσης:

«Athens Flying Week» 2022: Όλα τα βλέμματα στα Rafale (Photo | Video)

86η ΔΕΘ-Τσίπρας: Η επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης και η… «αγωνία» (Photo)

Βασίλισσα Ελισάβετ B’: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην ουρά του Βασιλιά Κάρολου III και του Πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα