Θεσσαλονίκη: «Έχει χιλιάδες κόσμο μέσα» – Χημικά στο ΑΠΘ, διακόπηκε η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (Video)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Πανεπιστημίων και επεκτάθηκαν μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, στην οδό Εγνατία.

Όλα ξεκίνησαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν σύμφωνα με καταγγελίες τα ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και χημικά στον χώρο που διεξαγόταν η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

(ΑΠΘ).

Η ατμόσφαιρα στη Φιλοσοφική Σχολή ήταν αποπνικτική.

Η συναυλία διακόπηκε και περίπου 5.000 φοιτητές άρχισαν να απομακρύνονται, με τα πρόσωπα στις μπλούζες, αδυνατώντας να αναπνεύσουν. Στο βίντεο ακούγεται άνθρωπος να φωνάζει στα ΜΑΤ: «Έχει χιλιάδες κόσμο μέσα».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ThessToday.gr πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να προστατευτούν. «Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν».

Η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ έγινε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος πανικός και συνωστισμός.

Δείτε πόσο επικίνδυνα ήταν σήμερα. Νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν εξαιτίας της δολοφονικής μανίας της @hellenicpolice https://t.co/iIzonpmp5k

— Chris Avramidis (@chris_avramidis) September 17, 2022

Αρκετοί φοιτητές βρέθηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στην Εγνατία, όπου απωθήθηκε ο κύριος όγκος του κόσμου, με τον «Αίαντα» να κάνει συνεχώς ρίψεις νερού για να απομακρύνει το πλήθος.

Η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου δύο ώρες, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκσφενδόνισαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθησε αυθόρμητη συγκέντρωση των φοιτητών ενάντια στην αστυνομική βία.

«Δολοφονική ενέργεια»

Μιλώντας στο KONTRA, ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, που ήταν παρών στο ΑΠΘ, έκανε λόγο για «δολοφονική ενέργεια που δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα αφού πέταξαν δακρυγόνα σε 5.000 κόσμο». Όσοι βρίσκονταν στη συναυλία κινδύνεψαν να ποδοπατηθούν, αφού «δεν υπήρχε κανένα σημείο διαφυγής».

«Τα δακρυγόνα έπεσαν ακριβώς δίπλα στη σκηνή, οι τραγουδιστές δεν κατέστη δυνατόν να συνεχίσουν, έχασαν την αναπνοή τους. Στη συνέχεια, όμως, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί ανέβηκαν ξανά στη σκηνή και συνέχισαν χωρίς τη βοήθεια των μηχανημάτων», επισήμανε ο δημοσιογράφος, λέγοντας πως είναι πολύ πιθανό «κάπου πολύ μακριά από το σημείο της συναυλίας να υπήρχαν εντάσεις και συγκρούσεις».

Όπως έγινε γνωστό οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: …Καλοκαίρι με 38 βαθμούς και καταιγίδες (Video)

Ρόδος: Νεκρή 48χρονη Αμερικανίδα σε κρουαζιερόπλοιο – Φως στο μυστήριο από τη νεκροψία – νεκροτομή

Allou Fun Park: Καταγγελία από Καπερνάρο – «Έπρεπε να είναι 3 άτομα στη βάρκα και ήταν 4»

Keywords
Τυχαία Θέματα