Θεοδωράκης: Το βράδυ της Κυριακής να κάνουμε μια πολιτική συμφωνία όλα τα κόμματα (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάνω που δημιουργήθηκε η ελπίδα, εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους έχουμε πληρώσει ακριβά και δεν πρέπει να τους επιβραβεύσουμε ψηφίζοντας τους», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον τηλεοπτικό σταθμό

STAR.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στον ρόλο του Κινήματος λέγοντας «Εμείς ζητάμε να βάλει ο κόσμος στο παιχνίδι έναν νέο παίκτη. Ζητάμε από τον λαό το 10%. Η τιμωρία των κομμάτων εξουσίας είναι να βρουν μπροστά τους το Ποτάμι γιατί εμείς θα τους πούμε ότι οι θέσεις ευθύνης θα μοιραστούν στον ελληνικό λαό και όχι στα κομματικά τους στελέχη».

«Θα είναι άλλη μια λευκή κάρτα στα παλαιά κόμματα σε περίπτωση που το Ποτάμι συγκεντρώσει μικρότερα ποσοστά από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επεσήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα «θα είναι μια ήττα και την επόμενη μέρα θα ανακοινώσουμε πως θα τη διαχειριστούμε» και συνέχισε λέγοντας πως «επειδή είμαστε πολύ κοντά στη νίκη, δεν θέλω να μιλάω για την ήττα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα των εκλογών, σημειώνοντας «Την Κυριακή το βράδυ πρέπει να ξεχάσουμε την προεκλογική περίοδο και να γίνει μια πολιτική συμφωνία των κομμάτων. Πρέπει να πούμε ότι εκλογές θα γίνουν ξανά μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια. Να συμφωνήσουμε για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας», ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει την «ψήφο του χαβαλέ», τονίζοντας
«Θα ήθελα οι νέοι να μην απέχουν και να μην κάνουν πλάκα με την ψήφο τους. Αν θέλουν να πάει μπροστά η χώρα, ας κοιτάξουν τα προγράμματα των κομμάτων κι ας αποφασίσουν αξιοκρατικά. Να μην αφήσουν όμως τους άλλους να αποφασίσουν για εκείνους».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι τα εξής:

-Εμφανίσαμε την προηγούμενη Τετάρτη οκτώ οικονομολόγους οι οποίοι έδωσαν απαντήσεις και λύσεις. Τα άλλα κόμματα πετούν συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα. Εγώ θα κάνω ένα δώρο στον επόμενο Πρωθυπουργό, είτε είναι ο κ. Τσίπρας, είτε ο κ. Μεϊμαράκης: Θα τους δώσω μια πινακίδα που θα λέει «100.000 θέσεις για κάθε χρόνο για τα επόμενα δέκα χρόνια». Αυτό πρέπει να είναι το ευαγγέλιο της επόμενης κυβέρνησης για να επιστρέψουμε στο επίπεδο που βρισκόμασταν το 2008.

– Χρειάζεται απελευθέρωση της εργασίας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απελευθέρωση από τα δεσμά του κράτους και της γραφειοκρατίας. Μπορούμε να κάνουμε τις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιοι βέβαια επιμένουν σ” ένα Δημόσιο των κομματικών εγκάθετων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε.

-Η πολιτική είναι δύσκολη υπόθεση και μερικές φορές βρόμικη. Το Ποτάμι όμως έχει αντέξει και στις φωνές των συμφερόντων και στις φωνές των συντεχνιών. Βεβαιώνω λοιπόν ότι το Ποτάμι αυτή τη στιγμή είναι ο αθώος της υπόθεσης. Δεν έχουμε εμπλακεί σε καμιά βρόμικη υπόθεση.

– Η εκτίμησή μας είναι ότι θα προσεγγίσουμε τον στόχο μας που είναι το 10%. Αν δεν έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό, όλα θα είναι χειρότερα την επόμενη μέρα για τη χώρα. Αν έχουμε μικρότερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές θα είναι μια ήττα για εμάς και θα φανεί ότι ο κόσμος βγάζει ακόμη μία λευκή κάρτα, θα δίνει δηλαδή άφεση αμαρτιών, στα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

– Ο εκλογικός νόμος με το μπόνους των 50 εδρών ορίζει ουσιαστικά ότι κυβέρνηση στην Ελλάδα κάνει το πρώτο κόμμα. Πρέπει λοιπόν να σκεφτεί ο κόσμος πέρα από το πρώτο κόμμα και να αποφασίσει τι κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Θέλουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Εμείς λέμε να βάλει ο κόσμος στο παιχνίδι έναν νέο παίκτη και ζητάμε από τον λαό ένα 10%. Η τιμωρία των κομμάτων εξουσίας είναι να βρουν μπροστά τους το Ποτάμι. Γιατί εμείς θα τους πούμε ότι οι θέσεις ευθύνης θα μοιραστούν στον ελληνικό λαό και όχι στα κομματικά τους στελέχη. Αυτό σημαίνει ότι οι χιλιάδες θέσεις ευθύνες, στο Νομικά Πρόσωπα, στις Γενικές Γραμματείς κ.ο.κ. δεν θα μπουν κομματικά στελέχη. Θα κάνουμε για τις θέσεις αυτές ανοικτούς διαγωνισμούς.

– Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Ένας Πρωθυπουργός που δεν έχει εκλεγεί από τον λαό, θα έχει και μια ασταθή κυβέρνηση. Νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει σταθερότητα.

– Αυτό που ενδιαφέρει τα κόμματα εξουσίας είναι να βάζουν τα δικά τους παιδιά στο δημόσιο, στις υπηρεσίες και τις θέσεις ευθύνης. Τους ενδιαφέρει να υπογράφουν οι δικοί τους τις συμβάσεις. Αυτό είναι που δεν θέλουμε και αυτό είναι που ενώνει τα άλλα κόμματα εναντίον μας.

-Το Ποτάμι φαίνεται να πείθει τον κόσμο με τις θέσεις του. Ο κόσμος όμως πιστεύει ότι λόγω του συναινετικού μας χαρακτήρα, τη δύσκολη στιγμή θα είμαστε εκεί και θα στρίψουμε το τιμόνι για να μην πάει η χώρα στα βράχια. Εμείς λέμε ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να είναι ο καλός Σαμαρείτης.

– Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, προσπαθήσαμε και επιμείναμε να μην κάνουμε εκθέσεις ιδεών αλλά να κάνουμε διάλογο με ιδέες και προτάσεις για το καλό της χώρας. Όταν όμως πετούν λάσπη στο Ποτάμι, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

– Την Κυριακή το βράδυ πρέπει να ξεχάσουμε την προεκλογική περίοδο και να γίνει μια πολιτική συμφωνία των κομμάτων. Πρέπει να πούμε ότι εκλογές θα γίνουν ξανά μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια. Να συμφωνήσουμε για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα καταθέσει μια συνολική αντιπρόταση για τη χώρα που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Που θα λέει ότι περιορίζουμε το κόστος του πολιτικού χρήματος και παράλληλα θα ζητάμε κάποια πράγματα από την Ευρωζώνη ώστε να ανακουφίσουμε τους χαμένους των μνημονίων και να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες. Αν υπάρξει μια σοβαρή πρόταση, η Ευρώπη θα συζητήσει.

-Πρέπει να πείσουμε τ' άλλα κόμματα ότι πρέπει να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης οι άξιοι Έλληνες. Οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης είπαν ότι έκαναν λάθη, αλλά δεν πρότειναν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Λένε ότι έκαναν λάθη, αλλά δεν άλλαξαν ούτε ένα πρόσωπο στις λίστες τους. Το νέο δεν είναι ηλικιακό. Είναι θέμα μυαλών και ιδεών.

– Το Ποτάμι έχει πει από την αρχή ότι κανένας που χρωστάει δεν θα χάσει το σπίτι του. Το θέμα όμως είναι τι σχέδιο έχουμε για να μην κάνουμε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Εμείς έχουμε το επιτελείο και τις προτάσεις. Η έννοια μας για την επόμενη μέρα είναι να μην χάσουν άλλο οι μεγάλοι χαμένοι των μνημονίων. Οι άνεργοι κυρίως και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

– Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάνω που δημιουργήθηκε η ελπίδα, εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους έχουμε πληρώσει ακριβά και δεν πρέπει να τους επιβραβεύσουμε ψηφίζοντάς τους.

– Θα ήθελα οι νέοι να μην απέχουν και να μην κάνουν πλάκα με την ψήφο τους. Αν θέλουν να πάει μπροστά η χώρα, ας κοιτάξουν τα προγράμματα των κομμάτων κι ας αποφασίσουν αξιοκρατικά. Να μην αφήσουν όμως τους άλλους να αποφασίσουν για εκείνους.

Σταύρος ΘεοδωράκηςΤο Ποτάμιεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα