Πως ένα νεογέννητο έσωσε τη ζωή της μητέρας του (Video & Photo)

ΥΓΕΙΑ

Είναι κάποιες φορές που ακόμη και η λογική, ακόμη και η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει τον ισχυρό δεσμό της μητέρας με το παιδί που γεννάει.

Η ιστορία που θα διαβάσετε συνέβη πριν ένα χρόνο αλλά οι πρωταγωνιστές της, μίλησαν μόλις τώρα. Η Shelly Cawley, βρισκόταν στις μέρες της να γεννήσει. Κάποια στιγμή οι πόνοι άρχισαν να γίνονται συχνότεροι και ο σύζυγος της Jeremy, τη μετέφερε στο μαιευτήριο της πόλης της βόρειας Καρολίνας.

Όλα κυλούσαν ομαλά, η Shelly πήγαινε καλά, μέχρι που κάποια στιγμή οι γιατροί άρχισαν να μπαινοβγαίνουν στο δωμάτιο της ανήσυχοι. Ο τοκετός

δεν πήγαινε καλά. Έπαθε προεκλαμψία. Την έβαλαν στο χειρουργείο και πήραν το παιδί με καισαρική. Η Shelly, έπεσε σε κώμα.

Οι μέρες περνούσαν βασανιστικά. Κάποια στιγμή οι παλμοί της έφτασαν τους 180 και η πίεση της είχε πέσει στο 4. Οι γιατροί ενημέρωσαν τον Jeremy και τον μεγάλο γιο τους που περίμεναν στο δωμάτιο, ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα. Την συνέδεσαν με ένα μηχάνημα που ονομάζεται «αναπνευστήρας της τελευταίας ευκαιρίας». Το μηχάνημα αυτό πετάει με δύναμη αέρα στους πνεύμονες για να λειτουργήσουν καλύτερα και τραντάζει ολόκληρο το κρεβάτι.

Ο Jeremy ενημέρωσε τους γονείς της συζύγου του και ετοιμάστηκε να υπογράψει κλαίγοντας για να τραβηχτούν τα καλώδια. Τότε μια νοσοκόμα είχε μια ιδέα. Πρότεινε να φέρουν τη νεογέννητη κόρη της Shelly και να την ακουμπήσουν στο κορμί της μητέρας της. «Δέρμα με δέρμα» λέει σήμερα η ίδια η Shelly στην πρώτη της συνέντευξη και συνεχίζει: «Είχαν την ελπίδα, ότι θα μπορούσα μέσα στο κώμα να νιώσω το παιδί μου, να το μυρίσω, να το αφουγκραστώ» Και πραγματικά όλα αυτά έγιναν και οι γιατροί πιστεύουν πως αυτό την έκανε να θελήσει να πολεμήσει για τη ζωή της.

«Ενεργοποίησε κάποια αρχέγονα ένστικτα της. Κάποιο μητρικό φίλτρο και η Shelly μόνη της δεν άφησε τον εαυτό της. Πολέμησε για να ζήσει επειδή την άγγιζε το παιδί της. Η νεογέννητη κόρη μας» θα πει ο Jeremy.

Το νεογέννητο ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του και μετά από λίγη ώρα οι γιατροί αναπήδησαν. Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οι παλμοί έπεφταν στο φυσιολογικό και η πίεση επανερχόταν. Η μητέρα φάνηκε να πολεμούσε για να ζήσει. Μετά από μια εβδομάδα και αφού καθημερινά της πήγαιναν την κορούλα της στην αγκαλιά της, η Shelly συνήλθε από το κώμα.

«Ήταν σαν να ζούσα ανάμεσα σε ένα όνειρο και στην πραγματικότητα. Νομίζω πως η κόρη μου μου έσωσε τη ζωή. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψω τι συνέβαινε μέσα μου, μπορώ όμως ακόμη να νιώσω το άγγιγμα της.»

τοκετόςγένναπροεκλαμψίακώμαμητέραμητρικό φίλτροHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα