Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η οικογένειά του ζητά να τελεστεί η κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την επιθυμία της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πέθανε την Τρίτη μετά από χρόνια προβλήματα υγείας, να τελεστεί η κηδεία του στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όσους μητροπολίτες το επιθυμούν, εξέφρασαν μέλη της οικογένειας στην Ιερά Σύνοδο και τον κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος, η οποία διεξήγαγε χθες και σήμερα προγραμματισμένη συνεδρίαση, είναι θετική προς το αίτημα της οικογένειας. 

«Σήμερα ο

Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας», τονιζόταν σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μετά το τέλος της συνεδρίασης 

Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο η εξόδιος ακολουθία, η οποία πιθανώς θα τελεστεί την Κυριακή, να γίνει στο Τατόι. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα. 

Όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού:

«Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

–    Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
–    Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
–    Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
–    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
–    Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Διαβάστε επίσης:

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Μαξίμου το πρωί οι τρεις γιοι του για τα διαδικαστικά της κηδείας

Δημήτρης Οικονόμου για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι θα πούμε στους Δούκες που θα έρθουν,ότι είμαστε φοβικοί;

Λιανεμπόριο: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για καταγγελίες καταναλωτών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα