Τέλος εποχής για την Ρηγίλλης – Πολυτελές ξενοδοχείο τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ (Photo)

Εκεί χτυπούσε η πολιτική ιστορία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της μεταπολίτευσης.

Σε ενάμιση χρόνο θα υποδέχεται επισκέπτες, οι βαλίτσες θα… πηγαινοέρχονται, στο εστιατόριο θα σερβίρονται «εκλεπτυσμένα πιάτα». Τα παλιά  γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης 18 μετατρέπονται σε πολυτελές ξενοδοχείο   

Μεγάλη εταιρία θα επενδύσει 1,68 εκατ. ευρώ, όπως λένε τα Παραπολιτικά, για την μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Στα σχέδια προβλέπεται η κατασκευή πενταώροφης προσθήκης στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου σε υπάρχον μεταλλικό κτίριο.

Προβλέπονται πολυτελή δωμάτια,

εστιατόριο, καφέ-μπαρ  και οτιδήποτε άλλο  διαθέτει ένα καλό ξενοδοχείο. Αλλωστε βρίσκεται σε ένα καλό σημείο της Αθήνας, δίπλα σχεδόν στον Εθνικό Κήπο και στο Ζάππειο Μέγαρο, κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, με πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες κλπ

Το έργο είχε αναγγελθεί ξανά το 2019 αλλά ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί, αφού ξεκινάνε οι εργασίες εως το φθινόπωρο.

Το κτίριο είναι έργο του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1862 και πέθανε το 1937. Ο Αναστάσιος Μεταξάς ήταν από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της εποχής, συναγωνιζόμενος επάξια τον Τσίλλερ, αλλά και δύο φορές Ολυμπιονίκης ως σκοπευτής.

Ολη η ιστορια της ΝΔ μέχρι το 2011

Την άνοιξη του 1975, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της Ν.Δ, θα επιλέξει ως έδρα του νεοσύστατου κόμματος το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ρηγίλλης 18. 

Την ευθύνη επιλογής του κτηρίου που έως και μερικούς μήνες νωρίτερα στεγάζονταν η Βασιλική Χωροφυλακή, θα έχει ο τότε γενικός διευθυντής του κόμματος, Τιμολέων Λούης.

Από τότε και μέχρι το 2011 θα φιλοξενήσει όλη την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση την πολιτική ιστορία της χώρας μας.
Τον Δεκέμβριο του 1981 στην Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Το 1993, αμέσως μετά την εκλογή του Μιλτιάδη Έβερτ στην ηγεσία της ΝΔ η Αίθουσα Κήπων της Ρηγίλλης μετονομάζεται σε Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Στα μπαλκόνι της Ρηγίλλης εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής μαζί με τη Νατάσσα Παζαϊτη.

Το 2011 η ΝΔ εγκαταλείπει το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης και μετακομίζει στη Λεωφόρο Συγγρού – εκεί που στεγάζεται σήμερα το δημοσιογραφικό συγκρότημα Μαρινάκη, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα στο κτήριο μεταφέρεται η έδρα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το 2012 το κτήριο παύει οριστικά να συνδέεται χωροταξικά με τη Ν.Δ, καθώς το Ινστιτούτο Δημοκρατίας αποχωρεί. Έκτοτε παραμένει ξενοίκιαστο.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΘ: Παράπονα «γαλάζιων» βουλευτών σε Κεραμέως – Συρίγο για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Γιατί έρχεται στην Ελλάδα ο Γιούνκερ;

Ο Τραγάκης, η εκλογή Μαρινάκη και ο… ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα