Τέμπη: Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για αποκλεισμό μαρτύρων από την εξεταστική επιτροπή

Για αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προγραμματίστηκε η κατάθεση των πρώην υπουργών Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, Δημήτρη Ρέππα αλλά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Στη σημερινή συνεδρίαση όπου οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων γαλάζιες μεθοδεύσεις κατήγγειλε η αντιπολίτευση, καθώς -όπως ειπώθηκε- αποκλείονται οι καταθέσεις σημαντικών

μαρτύρων που θα έριχναν φως στα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η πλειοψηφία απαξιώνει μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας με τον Βασίλη Κόκκαλη να επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν αποκλείονται μάρτυρες όπως ο συνδικαλιστής των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας. Παράλληλα ζητήθηκε να κληθεί η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η Ζωή Ράπτη αλλά και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Κατά την ενημέρωση μάλιστα, των δημοσιογράφων οι κ.κ. Κόκκαλης και Καλαματιανός κατήγγειλαν την πλειοψηφία για τον αποκλεισμό μαρτύρων, όπως οι κ.κ. Καστρινάκης και Τερεζάκης που χειρίστηκαν τα συστήματα ασφαλείας του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και του επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλου και της κ. Κολιοπούλου που ενέκρινε την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη.

«Προοιωνίζονται βήματα συγκάλυψης» ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ ζητώντας μεταξύ άλλων να κληθεί για κατάθεση το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος. Η πλειοψηφία συναίνεσε μόνο στην κλήση των Θάνου Πλεύρη και Κώστα Αγοραστού.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Νίκος Κούρεντας , ο οποίος -μεταξύ άλλων- είπε ότι η περίοδος των μνημονίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ειδικά στον τομέα της συντήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ,tebi, antidraseis syriza – pasok