Τασούλας: Ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβληθεί κομμουνιστική δικτατορία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αρχή έκανε η Χρυσή Αυγή με το παραλήρημα Ηλιόπουλου για το Μουσείο Μπελογιάννη. Και στη… «φάκα» έπεσε ο «γαλάζιος» Κώστας Τασούλας παρόλο που λίγη ώρα νωρίτερα ο, «ομόσταβλος» του, Νικήτας Κακλαμάνης είχε αντιδράσει ακαριαία σε όσα ανέφερε ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη» υποστήριξε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ

Κώστας Τασούλας στην τοποθέτηση του στην συζήτηση για την προανακριτική σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου. «Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η Αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας», ανέφερε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» πρόσθεσε ο Κώστας Τάσουλας παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα λεγόμενα του στην αίθουσα. Ενώ την ίδια στιγμή τον Κώστα Τασούλα τον χειροκροτούσαν θερμά, με πρώτο τον Μάκη Βορίδη, οι βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην Ολομέλεια.

Κώστας ΤασούλαςΝέα ΔημοκρατίαΧρυσή ΑυγήΝίκος ΜπελογιάννηςΒουλήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα