Ταινίες πρώτης προβολής: Η πολυαναμενόμενη ταινία «Οι Αναλώσιμοι 4» τώρα στους κινηματογράφους

Έπειτα από μία αρκετά καλή και ελπιδοφόρα περίοδο, ειδικά από την εμπορικότητα ορισμένων ταινιών, ξεκινά απόψε μία από τις πλέον αδιάφορες εβδομάδες. Από τις νέες πρεμιέρες, αναμένεται να κυριαρχήσει η τέταρτη συνέχεια των «Αναλώσιμων», της περιπέτειας του Σταλόνε.

Ράδιο Μετρονόμ (Metronom)

Δραματική ταινία, ρουμανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Αλεξάντρου Μπερκ, με τους Μαρα Μπουγκάριν, Βλαντ Ιβάνοφ, Σερμπάν Λαζαροβίτσι, Αλίνα Μπερζουντεάνου κα.

Βουκουρέστι, 1972. Η δεκαεπτάχρονη Άννα ονειρεύεται την αγάπη και την ελευθερία. Ένα βράδυ, καθώς γλεντάνε με τις φίλες της, αποφασίζουν

να στείλουν ένα γράμμα στο Metronom, το μουσικό πρόγραμμα που μεταδίδει το Radio Free Europe παράνομα στη Ρουμανία. Τότε είναι που φτάνει στο κατώφλι της η Σεκουριτάτε, η μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου.

Κάρμεν   (Carmen)

Ρομαντικό δραματικό μιούζικαλ, αμερικάνικης και γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Μίλιπεντ, με τους Πολ Μέσκαλ, Μελίσα Μπαρέρα, Ρόζι ντε Πάλμα, Νικόλ ντα Σίλβα, Έλσα Πατάκι κα.

Η Κάρμεν, μια σαγηνευτική νεαρή τσιγγάνα, αφήνει πίσω την οικογένεια και την κοινότητά της για να ξεφύγει από ένα μεξικανικό καρτέλ. Φεύγει στις ΗΠΑ, ονειρευόμενη ασφάλεια και ελευθερία. Αιχμαλωτίζεται από έναν πράκτορα της περιπολίας των συνόρων που προσπαθεί να τη σκοτώσει. Συγκλονισμένος από αυτή τη βία, ένας άλλος αστυνομικός, ο Έινταν, σώζει την Κάρμεν και τη βοηθά να δραπετεύσει. Συμφωνεί να την πάει στο Λος Άντζελες και στον δρόμο η έλξη του γι’ αυτήν μεγαλώνει.

Οι Αναλώσιμοι 4   (The Expendables 4)

Περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Σκοτ Γουό, με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Μέγκαν Φοξ, Ντολφ Λούντγκρεν, Άντι Γκαρσία κα.

Οι «Αναλώσιμοι» αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του κόσμου, καθώς αναλαμβάνει την ύστατη στιγμή να σώσει τον πλανήτη από έναν τρομοκράτη και τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει. Αυτή τη φορά η νέα γενιά των Αναλώσιμων θα έχει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Αfter 5: Όλα Μετά   (After: Everything)

Το γνωστό αισθηματικό μελόδραμα φτάνει στο τέλος του με αυτή την πέμπτη ταινία του φραντσάιζ «After», που σκηνοθετεί, αυτή τη φορά, η νεαρή ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάστιλ Λάντον. Τα γλυκανάλατα αισθηματικά επεισόδια ολοκληρώνονται στη Λισαβόνα, με τα ροζ συννεφάκια να συνεχίζουν να θολώνουν την ερωτική σχέση του Χάρντιν με την Τέσα. Έτσι, ο Χάρντιν ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, προτού μπορέσει να αναλάβει την απόλυτη δέσμευση με την Τέσα. Με τους Χίρο Φάινς Τίφιν, Τζοζεφίν Λάνγκφορντ και Μίμι Κιν.

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους   (Mavka: The forest song)

Ουκρανική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, που προετοιμαζόταν για χρόνια και έκανε φέτος πρεμιέρα. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις animation, αλλά με εξαιρετικές λαϊκές παραδοσιακές μελωδίες, που θέλει να περάσει οικολογικά και άλλα επίκαιρα μηνύματα. Η κεντρική ηρωίδα Μάβκα, ένα μυθικό εξωτικό του δάσους, θα κάνει τα πάντα για να το σώσει από ύπουλους εισβολείς, μαζί με τον αγαπημένο της Λούκας. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία συγγραφείς και παραγωγοί – Προς λήξη η απεργία στο Χόλιγουντ

Cash or Trash: Έρωτας μετ’ εμποδίων στο πλατό – «Στην πρώτη μας γνωριμία δεν ήξερα ότι είναι Τούρκος»

Τρολάρουν τον Λιάγκα, που ζητά Φερέρο… Ροζέ και λουλούδια από τον Κασσελάκη, επειδή του ανακαλύπτει γιαγιάδες που δεν γνώριζε

Keywords
Τυχαία Θέματα