Τα επόμενα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την παράταξη διαφορετική, καθώς από το εκλογικό αποτέλεσμα ο «καραμανλισμός» που στήριξε σύσσωμος την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βγαίνει βαριά ηττημένος.

Ο ίδιος ο νέος πρόεδρος είχε και προεκλογικά επιμείνει στην ανάγκη ανανέωσης του κόμματος, κάτι που επεσήμανε και στη σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, στα γραφεία του κόμματος:

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ

με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» ανέφερε.

Τα επόμενα βήματα

Ο πολιτικός χρόνος για την Νέα Δημοκρατία το επόμενο χρονικό διαστημα θα είναι πυκνός.

Για την Τρίτη στις 12:30 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τον Κ. Καραμανλή, ενώ στις 13:30 ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή.

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο του κόμματος στις 26 Φεβρουαρίου.

Το τελικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, ψήφισαν 334.752 οπαδοί και φίλοι της ΝΔ, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στα 330.521 τα άκυρα στα 3.077 και τα λευκά ήταν 1154.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 173.297 ψήφους και ποσοστό 52,43%, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε 157.224 και ποσοστό 47,57%.

ΜητσοτάκηςΜεϊμαράκηςΝέα ΔημοκρατίαεκλογέςσχέδιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα