Bloomberg: Αυτές είναι οι οικονομίες με τις χειρότερες προοπτικές για το 2016 - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενεζουέλα, Βραζιλία και κατόπιν Ελλάδα. Αυτή είναι η σειρά των οικονομιών με τις χειρότερες προοπτικές για το 2016, σύμφωνα με το Bloomberg. Ακολουθούν η Ρωσία, το Εκουαδόρ και η Αργεντινή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ελλάδα

κατάφερε να μην εκδιωχθεί από τη ζώνη του ευρώ και να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, ωστόσο το 2016 είναι γεμάτο προκλήσεις. Η οικονομία θα διατηρήσει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης -1.8%, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την αποπληρωμή του δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους, η ελάφρυνση του οποίου παραμένει «άπιαστο όνειρο», όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο η Ελλάδα έχει συνοδοιπόρο, όσον αφορά την κακή πορεία της οικονομίας της, την Ρωσία. Βασικότεροι παράγοντες της ύφεσης της «ρωσικής αρκούδας», η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι κυρώσεις σε βάρος της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Βέβαια μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ και θετική πορεία της οικονομίας δεν συνεπάγεται ευθύγραμμα καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Στην κορυφή των προβλέψεων για αύξηση του ΑΕΠ βρίσκεται η Ινδία, την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν Βιετνάμ, Μπαγκλαντές, Κίνα, Σρι Λάνκα, Κένυα, Παναμάς, Φιλιππίνες, Ουγκάντα και Δομινικανή Δημοκρατία, χώρες που μόνο για τις καλές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων τους δεν φημίζονται.

ΕλλάδαοικονομίαανάπτυξηύφεσηκρίσηBloombergHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα