ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεχίζει την προεκλογική προετοιμασία παρά τη διάψευση των πρόωρων εκλογών

Δεν παίρνει τοις μετρητοίς η Κουμουνδούρου τη διάψευση των πρόωρων εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνεχίζει κανονικά τον προεκλογικό σχεδιασμό.

Την Τρίτη (12/7) ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Περιστέρι σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Κώστα Καλδάρα.

Στο κόμμα της αξιωματικής

αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία, «δεν τον πιστεύει κανείς» αναφέρουν και παραπέμπουν σε μια συμπεριφορά «μπρος – πίσω», στις συνεχείς αλλαγές στάσης από τον πρωθυπουργό που κατά την εκτίμησή τους μαρτυρά τον εγκλωβισμό του στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.

Πέρα από τις κατά καιρούς διαρροές από το Μαξίμου ή και τις δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του Μητσοτάκη που όλο το προηγούμενο διάστημα πυροδότησαν το κλίμα πρόωρων εκλογών, από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι όλες οι κινήσεις του πρωθυπουργού, (από παροχές έως ανακήρυξη υποψηφίων) παρέπεμπαν σε προεκλογική προετοιμασία.

Ειδικότερα, θεωρούν ότι η διάψευση του σεναρίου πρόωρων συνιστά αλλαγή πλεύσης, εφόσον επιβεβαιωθεί με τη μη διενέργεια εκλογών στις αρχές του φθινοπώρου, ενδεχόμενο για το οποίο όπως προαναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά μικρό καλάθι.

Η αλλαγή πλεύσης ερμηνεύεται από την Κουμουνδούρου ως ένδειξη ότι δεν του βγαίνουν οι εκλογικοί υπολογισμοί λόγω της μεγάλης φθοράς και της μείωσης της δημοσκοπικής ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Στην άμεση αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε πως ο Μητσοτάκης «τους τελευταίους μήνες έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι με τους θεσμούς, τη συνταγματική τάξη και τη σταθερότητα της χώρας» καθώς «από τη μια διαρρέει εκλογές και ορίζει υποψήφιους βουλευτές στενούς συνεργάτες του και από την άλλη υποδύεται τον υπεύθυνο πρωθυπουργό». Ταυτόχρονα όμως παρότρυνε τον πρωθυπουργό να «μην το παιδεύει άλλο», καθώς «δεν υπάρχει ‘’σωστός’’ χρόνος για εκλογές. Όπως τα έχει κάνει είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.  Όποτε και αν γίνουν, θα ηττηθεί».

Μάλιστα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αντιθέτως είναι «σαφώς μικρότερη». Την εκτίμησή τους την βασίζουν στα ποιοτικά στοιχεία όπου κυριαρχούν οι αρνητικές γνώμες για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παροτρύνει τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο επιχειρώντας να καταδείξει ότι διαθέτει ετοιμότητα και για εκλογές αλλά και για να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον είναι αδύνατο να υποχωρήσει ο εκλογικός συναγερμός, είναι άλλωστε το τελευταίο έτος της κυβερνητικής θητείας, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι προεκλογικό, και όλο το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε εκλογική εγρήγορση. Επιπλέον, ο εκλογικός συναγερμός κρατά το κόμμα σε συσπείρωση και εξωστρέφεια.

Από την άλλη το σενάριο της εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας μπορεί να έχει τα θετικά του για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του δίνει περισσότερο χρόνο προεκλογικής προετοιμασίας την ώρα που η φθορά της κυβέρνησης θα μεγαλώνει τον προσεχή χειμώνα λόγω της ακρίβειας σε αγαθά και ενέργεια.

Όπως και να χει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει σε προεκλογικούς ρυθμούς, διατηρώντας στην κορυφή των παρεμβάσεών του το θέμα της ακρίβειας, για το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Πάρε θέση για τον χάρτη του Μπαχτσελί

Κατρούγκαλος για χάρτη Μπαχτσελί: Να μην επιστρέψουμε στο 2020 – Η κυβέρνηση να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές

Ανδρουλάκης για χάρτη Μπαχτσελί: «Ακραία πρόκληση – Θεωρούν το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συνεχίζει,syriza-ps, synechizei