ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ολοκληρώνει το παζλ της κοινοβουλευτικής ομάδας – Ποιοι αναμένεται να αναλάβουν τομεάρχες

Σε ανακοινώσεις τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ολοκληρώνοντας έτσι το παζλ της διάταξης της Κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά τον ορισμό του προεδρείου την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πρωί στις 11 θα συνέλθει το προεδρείο της ΚΟ και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί το θέμα των χρεώσεων των κοινοβουλευτικών τομέων με στόχο στη συνέχεια να υπάρξουν ανακοινώσεις

για τη λεγόμενη «σκιώδη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι στο προεδρείο μετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, η Γραμματέας Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας, ο συντονιστής των ΕΠΕΚΕ Παύλος Πολάκης, η Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός και Θεόφιλος Ξανθόπουλος και οι γραμματείς της ΚΕ Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Σε ό,τι αφορά τους τομεάρχες έχει καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα η πρόθεση του νέου προέδρου να αξιοποιήσει όσο περισσότερα στελέχη τον στήριξαν στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής αλλά και να δώσει στίγμα ανανέωσης – το επανέλαβε άλλωστε και την Κυριακή.

Κι ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον ποιος θα αναλάβει την αντιπολίτευση στον κορυφαίο υπουργείο αυτό των οικονομικών άλλα πρόσωπα που θεωρείται βέβαιο πως αναλάβουν ρόλο τομεάρχη είναι ο Βαγγέλης Αποστολάκης στον τομέα Άμυνας, η Ρένα Δούρου στον τομέα Εξωτερικών, ο Χάρης Μαμουλάκης στον τομέα Υποδομών ή Ανάπτυξης, ο Βασίλης Κόκκαλης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης εκτός από υπερσυντονιστής των τομεαρχών, αναμένεται να έχει και την ευθύνη του τομέα Διαφάνειας, συνεχίζοντας σε αυτό το πόστο από την προηγούμενη περίοδο. Επίσης, για τον τομέα Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Πέτρου Παππά και της Αθηνάς Λινού.

Για τον τομέα Δικαιοσύνης «παίζει» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ενώ για τον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής έχει ακουστεί το όνομα του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργου Καραμέρου. Επίσης, πιθανό να αξιοποιηθούν πρόσωπα όπως η Ραλλία Χρηστίδου και ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Σε ό,τι αφορά την εσωκομματική αντιπολίτευση ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αφήσει ανοιχτή την αξιοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου την οποία είχε αντίπαλο στην εσωκομματική κούρσα και τα στελέχη που την πλαισίωσαν αλλά όχι τους βουλευτές της Ομπρέλας, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκοψε τις γέφυρες από το βράδυ της εκλογής.

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει αρνηθεί να αναλάβει τομέα στην συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, δυο μέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών. Φαίνεται πως και τα υπόλοιπα στελέχη που βρίσκονται κοντά της – Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος – έχουν επίσης επιλέξει να απέχουν από την ανάληψη ευθυνών στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Την Παρασκευή συνεδριάζει η ΠΓ, την Κυριακή ο Κασσελάκης αναχωρεί για ΗΠΑ

Εκκρεμεί πάντως και η σύνθεση του «πρωινού καφέ» του άτυπου ολιγομελούς οργάνου με τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου και επικεφαλής των οργάνων που θα αποφασίζει για την καθημερινή πολιτική ατζέντα.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως έρχεται και η ώρα της συνεδρίασης των κομματικών οργάνων την οποία από την πρώτη στιγμή ζητούν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η Πολιτική Γραμματεία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή, πιθανόν αυτό να οριστικοποιηθεί σήμερα, και όχι μετά τον β’ γύρο των εκλογών όπως είχε ειπωθεί αρχικά στην συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη.

Πιθανόν αυτή η «επίσπευση» (σε σχέση με το αρχικώς υπολογιζόμενο) συνδέεται με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή αναχωρεί για τις ΗΠΑ, προκειμένου για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων και μεταφορά των προσωπικών του ειδών για την διαμονή του στην Ελλάδα.

Πάντως, όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, το ταξίδι στις ΗΠΑ θα έχει και επίσημο σκέλος καθώς αναμένεται, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να έχει επαφές με εκπροσώπους της Ομογένειας και πιθανόν πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Μέχρι στιγμής πάντως, διάρκεια και πρόγραμμα ταξιδιού δεν είναι γνωστά.

Με αυτά τα δεδομένα, στελέχη του κόμματος δεν πολυβλέπουν ως πιθανή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στον Οκτώβριο. Εκτιμάται ότι δεν θα έχει υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για την ημερομηνία που αρχικώς έχει δοθεί (22 Οκτωβρίου) ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πελετίδη θα ψηφίσει στον β’ γύρο ο Τεμπονέρας

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: «Εφικτός ο στόχος για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας – Η χώρα μπορεί να γίνει εξαγωγέας ενέργειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Κασσελάκη στις ΗΠΑ την Κυριακή – Θα έχει και επαφές με την ομογένεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκης, – Ποιοι,syriza, kasselakis, – poioi