Ανησυχία στην κυβέρνηση για νέο κύμα μεταναστών από την Παλαιστίνη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές για τους πολίτες που έρχονται από το Ισραήλ. Εντατικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια αλλά και προσοχή για τυχόν δίκτυα ανθρώπων που συνομιλούν με τη Χαμάς.

Την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία και για νέες αφίξεις μεταναστών από την Παλαιστίνη. Ήδη, στη χώρα μας υπάρχουν μετανάστες οι οποίοι προέρχονται από την Παλαιστίνη και διαμένουν στα Κέντρα Αιτούντων Άσυλο.

«Θα ήταν αφέλεια να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και κανένας κίνδυνος» ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης, υπουργός

Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για το ενδεχόμενο πυροδότησης του μεταναστευτικού εκ νέου, εξαιτίας της ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή. Παράλληλα ο Υπουργός – τα οποία όσα λέει δεν είναι καθόλου τυχαία – ανέφερε πως μια ανθρωπιστική κρίση ή καταστροφή στη Γάζα είναι προφανές ότι μπορεί να αυξήσει ροές και ακόμα χειρότερα να υπάρξει εμπλοκή από άλλες χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους προηγούμενους έξι μήνες η χώρα μας είχε αρκετές ροές Παλαιστινίων από το πέρασμα της Ράφα μεταξύ Γάζας και Σινά προς την Αίγυπτο. Ο δρόμος που ακολουθούν είναι ο εξής: Τράνζιτ βίζες Αιγυπτιακές στο αεροδρόμιο του Καΐρου πετούν στην Κωνσταντινούπολη με Turkish και από εκεί προωθούνταν είτε προς τον Έβρο είτε κυρίως προς τα νησιά.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Οι… κόντρες για τον Αγγελούδη και το άγχος της νίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Το γεύμα Κασσελάκη – Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας

Και πάλι η Τουρκία στο προσκήνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία, Παλαιστίνη,anisychia, palaistini