ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική με κυβέρνηση αλλά και με ΠΑΣΟΚ για τις εταιρείες Κασσελάκη – Αντεπίθεση με Όαση του Σίβα, πρωθυπουργικό αεροσκάφος και e-mails αποδήμων

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε χθες μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης διανύει τα πρώτα εικοσιτετράωρα της θητείας του, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Αφορμή στάθηκαν νέα δημοσιεύματα («Πρώτο Θέμα» και «Παραπολιτικά») που δίνουν συνέχεια στην υπόθεση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Κασσελάκη, και των εταιρειών στις οποίες είχε συμμετοχή,

αλλά σύμφωνα με τον ίδιο όχι πλέον.

Νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησε ο χορός των ανακοινώσεων, με τη ΝΔ να θέτει 5 ερωτήματα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζοντας αντιφάσεις στις ποικίλες τοποθετήσεις του μέχρι σήμερα. Έτσι έθεσε ερωτήματα καταρχάς για την Osios LCC η οποία δάνεισε την Left Media, αλλά και εταιρεία ναυτιλιακών χρωμάτων (PHILACOATINGS Inc.) που εμφανίζεται στα εν λόγω δημοσιεύματα και για την μητρική Tiptree marine, με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εδώ και μέρες ακολουθεί την ίδια τακτική, υποστηρίζει δηλαδή ότι οι επιθέσεις της Νέα Δημοκρατίας οφείλονται στην κοινωνική αλλά και δημοσκοπική πίεση που δέχεται για την ακρίβεια, τα Τέμπη, και τώρα την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, πέρασε στην αντεπίθεση.

Για τα ερωτήματα η Κουμουνδούρου, παρέπεμψε στα όσα είπε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης στις συνεντεύξεις του σε Mega και Ant1, λέγοντας ότι εκεί «έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Πόσο κόστισε η πτήση στην Όαση του Σίβα;»

Και ανταποδίδοντας τα πυρά εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το διήμερο στην Όαση Σίβα που προηγήθηκε της χθεσινής επίσημης επίσκεψης στο Κάιρο για την υπογραφή συμφωνίας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πραγματοποίησε ταξίδι για οικογενειακό διήμερο, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, ζητώντας απαντήσεις για το κόστος της πτήσης μέχρι την Όαση της Σίβας. Αλλά ποιοι και πόσοι επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα έως τον προορισμό του.

Παράλληλα, εστίασε στο θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη» για την «διοχέτευση προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας». Κάτι που, πρόσθετε η ανακοίνωση, «συνιστά ποινικό αδίκημα», με την αιχμή ότι αυτός είναι ο λόγος που «η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη».

Επιπρόσθετα, με ανάρτησή της η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά επιτέθηκε σε ΝΔ και κυβέρνηση κινούμενη στο γνωστό μοτίβο που χρησιμοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για να συνεχίσουν ένα χυδαίο πόλεμο λάσπης».

Η ίδια επανέλαβε τα ερωτήματα για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πρόσθεσε στο μίγμα την ακρίβεια και το σαρακοστιανό τραπέζι, τις διαρροές προσωπικών δεδομένων – κάνοντας μάλιστα μια σύνδεση με το σκάνδαλο των υποκλοπών («Μετά το σοκ των υποκλοπών, η υποκλοπή των εκλογικών καταλόγων»), και έκανε έναν παραλληλισμό Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, λέγοντας ουσιαστικά ότι τον έχει ξεπεράσει (σε αυταρχισμό, υπονόμευση του Κράτους Δικαίου, κλπ).

Επίθεση σε Κεραμέως και …απογευματινός γύρος αντιπαράθεσης

Ακολούθησε και ξεχωριστή ανακοίνωση με επίθεση στην Νίκη Κεραμέως, ζητώντας εκ νέου την αποπομπή της από τον πρωθυπουργό. Η υπουργός Εσωτερικών, υπενθυμίζεται το Σάββατο, επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών της λέγοντας ότι το διάστημα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η Κουμουνδούρου εγκάλεσε την υπουργό ότι αντί να παραιτηθεί για το σκάνδαλο των e-mails που διέρρευσαν προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, πραγματοποιεί κομματικές φιέστες σε ΗΠΑ και Καναδά, με κοινό τους απόδημους των οποίων «τα προσωπικά δεδομένα, εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Ακολούθησε και απογευματινό «ματς» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την κυβερνητική παράταξη να πιάνει το θέμα του «φορολογικού παραδείσου» Ντέλαγουερ, επιμένοντας να ζητά απαντήσεις, και την Κουμουνδούρου να ανταπαντά θέτοντας 4 ερωτήματα: αν ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στην Ολομέλεια την Τετάρτη προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τα Τέμπη, αν θα τολμήσει να αποπέμψει την κ. Κεραμέως, ποιος και πόσο πληρώνει τον αμερικανό επικοινωνιολόγο κ. Σταν Γκρίνμπεργκ, ενώ σε ένα τέταρτο ερώτημα καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος κάλυψε το κόστος της πρωθυπουργικής πτήσης στην Όαση Σίβα. Παράλληλα, έκανε λόγο για «άγχος» και «μεγάλη νευρικότητα» του Μαξίμου, λόγω δημοσκοπήσεων.

Ανταλλαγή «καρφιών» μεταξύ Κεχαγιά – ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει και η κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, καθώς η μάχη για τη δεύτερη θέση αντανακλά και στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο σε μία ακόμη δημοσκόπηση (MARC) το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ξανά στην τρίτη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά μπροστά με βραχεία κεφαλή, σε σύγκριση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (11,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, έναντι 10,8% του ΠΑΣΟΚ).

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για τα δύο δημοσιεύματα, χθες το πρωί, χαρακτήρισε «κοροϊδία» ο κ. Κασσελάκης «να ευαγγελίζεται και να υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη -όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση- και την ίδια ώρα να επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware για να αυξήσει τα κέρδη του μέσω της φοροαποφυγής».

Η Βούλα Κεχαγιά απάντησε στη λογική ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «εκβιαζόμενος» από τον πρωθυπουργό, κατηγορία που έχει απευθύνει και το προηγούμενο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης, επιστρατεύοντας ένα επιχείρημα της εποχής Τσίπρα (το οποίο όμως στη συνέχεια είχε αποσυρθεί).

«Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια» έγραψε η κ. Κεχαγιά, «γιατί όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει». Και κλιμακώνοντας την επίθεση απάντησε στα περί φορολογικού παραδείσου λέγοντας: «Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους».

Επανερχόμενο το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «χρειάστηκε 7 παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα». Ανταπέδωσε δε το καρφί περί Μητσοτάκη, θυμίζοντας τα περί υπουργοποίησης Κασσελάκη από τον Μητσοτάκη και σε ειρωνικό τόνο ουσιαστικά επισήμανε ότι η απάντηση για το Ντέλαγουερ δεν πείθει. «Την “πιστεύουμε” πάντως ότι ο εν δυνάμει Υπουργός του κ. Μητσοτάκη επέλεξε το Delaware ως επιχειρηματική του έδρα για το …άριστο κλίμα και όχι γιατί δεν χρειάζεται να καταβάλει μια σειρά από φόρους όπως ο φόρος εισοδήματος και επί των πωλήσεων ενώ επιπλέον τα μέλη και οι διαχειριστές μιας Delaware LLC είναι ανώνυμοι, προστατεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Διαβάστε επίσης:

Νέος γύρος ανακοινώσεων ΝΔΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο Ντελαγουέρ και το ταξίδι στη Σίβα

Σκάνδαλο emails: Γεγονός η πρώτη αγωγή από απόδημο κατά του ελληνικού Δημοσίου

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κεραμέως: «Αντί παραιτήσεως, πραγματοποιεί κομματικές φιέστες στο εξωτερικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα