ΣΥΡΙΖΑ: Η νυχτερινή σύσκεψη με μενού την αντικατάσταση Κασσελάκη

Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πολλά από τα κορυφαία στελέχη της πρώην προεδρικής φρουράς του κόμματος έδωσαν ραντεβού μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υπό άκρα μυστικότητα, σε ουδέτερο κομματικά χώρο, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους μέσω

κοινής υποψηφιότητας απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και έως περίπου τις 3 τα ξημερώματα Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης έδωσαν ραντεβού σε ουδέτερο κομματικά χώρο για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σημειωτέον ότι, ενώ τουλάχιστον οι μισοί εκ των 8 στελεχών έχουν ταχθεί εναντίον του κ. Κασσελάκη και είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την κυρία Γεροβασίλη ή άλλη υποψηφιότητα, ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, όπως ο Νίκος Πάππας, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουν.

Τα στελέχη επιδόθηκαν σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις, με στόχο να υπάρξει ενιαία έκφραση, με τους περισσότερους, σύμφωνα με πληροφορίες να καταταλήγουν στην Όλγα Γεροβασίλη, την οποία φέρονται να την κάλεσαν να προσέλθει στην σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσει την προοπτική.

Έκτοτε πυροδοτήθηκε μπαράζ συναντήσεων νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεροβασίλη είδε στο γραφείο της μεταξύ των άλλων τον Γιάννη Ραγκούση, τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πολλούς βουλευτές, αλλά και τον Διονύση Τεμπονέρα.

Λίγο αργότερα ο νεαρός εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πρόθυμος από το βήμα της βήμα του συνεδρίου «να κάνει στη άκρη για το κοινό καλό».

Με την αποστροφή του αυτή και χωρίς να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του ο κ. Τεμπονέρας έδειξε ότι εγκαταλείπει τη φιλοδοξία να διεκδικήσει την αρχηγία και πιθανότατα τάσσεται στο πλευρό της κυρίας Γεροβασίλη, εάν βέβαια δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Νωρίτερα ο ίδιος είχε ασκήσει εμμέσως πλην σαφώς σφοδρή κριτική για την πορεία του κόμματος υπό τον κ. Κασσελάκη.

Απομένει να φανεί πόσο ευρύ θα είναι το μέτωπο των στελεχών και κορυφαίων παραγόντων, που θα σταθεί δίπλα στην κυρία Γεροβασίλη και βεβαίως πόσο ανοιχτά και με τι ένταση θα παράσχει τη στήριξή του ο Αλέξης Τσίπρας στην κυρία Γεροβασίλη. Ότι θα είναι στο πλευρό της πάντως είναι δεδομένο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Γεροβασίλη με Τεμπονέρα στη Βουλή – Αναζητείται μέτωπο ενάντια στον Κασσελάκη

Τέμπη: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής η συζήτηση για το έγκλημα

Επίκαιρη επερώτηση ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες

Keywords
Τυχαία Θέματα