Συρία: 70 νεκροί από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του Άσαντ και τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ (Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, επλήγη από δύο μέρες σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων τζιχαντιστών και ανταρτών, οι οποίες άφησαν πίσω τους σχεδόν 70 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 36 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και 33 μαχητές του αντίπαλου στρατοπέδου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

"Πρόκειται για τις πιο βίαιες συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ από τότε που άρχισε να ισχύει η συμφωνία κατάπαυσης του

πυρός", που ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη συριακή κυβέρνηση και τον Ρώσο σύμμαχό της, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι 'Αμπντελ Ραχμάν.

Rusia menggunakan rudal berpeledak tinggi ketika membombardir warga sipil di #Saraqeb pinggiran #Idlib Suriah kemarin.
"Pilot Rusia menggunakan sandi ‘Sent Candy’ ketika membom warga sipil".
Baca https://t.co/JKjkIpq4f5#Syria #EyesOnIdlib #bandunggegerpic.twitter.com/Cj6bEqrr6j

TRACKING (@tracking_ind) December 2, 2019

Σήμερα το πρωί, πυκνός καπνός κάλυπτε τον ουρανό της περιοχής Μααρέτ αλ Νουμάν, ενώ αεροσκάφη που πετούσαν εκεί βομβάρδισαν θέσεις οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση σε νοτιοανατολική περιοχή της Ιντλίμπ, όπου ομάδες τζιχαντιστών και ανταρτών είχαν πάρει τον έλεγχο τεσσάρων χωριών το Σάββατο", διευκρίνισε ο Ραχμάν.

"Κατάφεραν να ανακτήσουν πλήρως τον έλεγχό τους", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για "συνέχιση των μαχών".

Το απόγευμα, το πεδίο των αεροπορικών βομβαρδισμών διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες περιοχές, ανατολικές και νότιες της Ιντλίμπ, όπως η πόλη Σαρακίμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα. Η περιοχή αυτή και οι παρακείμενες των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας, εξακολουθεί να διαφεύγει στη συντριπτική πλειονότητά της από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στις περιοχές αυτές έχουν καταφύγει επίσης αρκετές άλλες μικρές αποδυναμωμένες οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών.

Τρεις νεκροί σε βομβαρδισμό αγοράς

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το πρωί της Δευτέρας, σε αεροπορικό βομβαρδισμό αγοράς της Ιντλίμπ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

#Idlib - After heavy losses at the front-lines, the criminal Assad regime targets a vegetable market in #Saraqib with air-strikes. https://t.co/vVbDngWHae pic.twitter.com/OZLGiZ5rVM

— عبدالله الغفاري (@TNTreports) December 2, 2019

 

Another Assad regime airstrike on a vegetable market in Ma’arat al-Nu’man city, rural #Idlib killing 3 civilians and injuring more than 10 as a preliminary report. pic.twitter.com/WeuHg7EhIK

— Husam Hezaber (@HusamHezaber) December 2, 2019

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣυρίαΙντλίμπσυγκρούσειςνεκροίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα