Συντριβή Phantom στην Ανδραβίδα: Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες για τον κυβερνήτη – Κορυφώνεται η αγωνία (Video/Photo)

Παρά τις έρευνες που συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom δεν βρέθηκε.

Ένα C-130 έριχνε φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθούσε έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 εναλάσσονταν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, προκειμένου οι έρευνες να μη σταματήσουν καθόλου.

Αυτού του τύπου οι στρατιωτικές φωτοβολίδες έδιναν φως

στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά η καθεμιά και με αυτό τον τρόπο μπορούν τα σκάφη του Λιμενικού να συνεχίζουν τις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Σε ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, γνωστοποίησε χθες ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, αλλά και τη συνέχιση των ερευνών για τον Στάθη Τσιτλακίδη. Ειδικότερα, όσο ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης αγνοείται, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν πέριξ του τελευταίου στίγματος του μοιραίου F-4 Phantom που έπεσε χθες το πρωί στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

Όπως ανέφερε ο Νο 2 του σχηματισμού της εκπαιδευτικής πτήσης, στην οποία μετείχε το F-4 και ο οποίος ενημέρωσε και για την πτώση, δεν έγινε χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Ανδραβίδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου πιλότου – Η τελευταία τους συνομιλία

Κρήτη: Ξέφυγε τον κίνδυνο το παιδάκι που κατάπιε tuboflo

Θεσσαλονίκη: Σπείρα με… πυροσβεστήρα και «χρυσή» λεία – Βίντεο-ντουκουμέντο από τη δράση των ληστών

Keywords
Τυχαία Θέματα