Συνέντευξη Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση Χατζηδάκη- Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento στοιχείων που επιβεβαιώνουν την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την «σύγκρουση κορυφής» στη Βουλή από την οποία ο πρωθυπουργός αποχώρησε άρον άρον αρνούμενος να απαντήσει στα ερωτήματα Τσίπρα για το αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους κ.κ. Χατζηδάκη

και Φλώρο.

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία ο κ. Οικονόμου σήμερα, μαζί με τη παραδοχή της εκτροπής θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα όμως έχει το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή του με νουθεσίες για το πατριωτικό καλό και την πορεία προόδου που δεν θα ανακοπεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το δημοσίευμα.

Έκταση στο θέμα αναμένεται να δώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», κι ενώ το Σαββατοκύριακο ανταλλάχθηκαν πυρά του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος κινήθηκε στην γραμμή πως ο πρωθυπουργός δεν ήξερε και ότι είναι «αδιανόητο» να το ισχυρίζεται κανείς. Από την Κουμουνδούρου επισήμαναν ότι είναι μια πρώτηm δειλή έστω «αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός των κκ Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη» το γεγονός ότι ο κ. Οικονόμου «δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά “ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και  διοχετεύουν υλικό”».

Όσον αφορά την κατά τα λοιπά γραμμή άμυνας «ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν» τονίζουν ότι με όποιο σενάριο, δεν υπάρχει οδός διαφυγής του πρωθυπουργού. Το να μην γνώριζε, λένε, είναι ακόμα πιο τρομακτικό κι επικίνδυνο: σημαίνει ότι η εισαγγελέας Βλάχου υπέγραφε εισαγγελικές διατάξεις παρακολούθησης του υπουργού και ο Πρωθυπουργός όντας πολιτικός υπεύθυνος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν ήξερε τι γίνεται κάτω απ’ τη μύτη του.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πάντως «πανικό» στο Μαξίμου ειδικά μετά στις χθεσινές αντιδράσεις Μητσοτάκη, το ότι δηλαδή έστησε «σόου» εκτάκτως με την κοινή εμφάνισή του με τον Κ. Χατζηδάκη σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ και με ομιλία που έκανε στην εκδήλωση αυτή, πάντα εκτός προγράμματος. Κίνηση που κατά την Κουμουνδούρου είχε το στόχο να υπογραμμίσει τη μεταξύ τους φιλία και συνεργασία εν είδει διάψευσης οποιασδήποτε συσχέτισής του με την παρακολούθηση του υπουργού τηρώντας ταυτόχρονα «ένοχη» σιωπή για τις υποκλοπές. «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Ούτε για ποιους δήθεν λόγους εθνικής ασφαλείας τον παρακολουθούσε για τουλάχιστον έναν χρόνο, ούτε για τα χυδαία ψέματα που έλεγε τόσες εβδομάδες. Είναι λογικό, γιατί οι ένοχοι αποφεύγουν τις απαντήσεις και το βάζουν στα πόδια» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος ο Κ. Χατζηδάκης, νωρίτερα σε δήλωσή του για το δημοσίευμα είπε ότι δεν πιστεύει πως εμπλέκεται ο πρωθυπουργός και ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των ενεργειών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να οδηγήσει σε τιμωρία « όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο κωδικός 5046c και τα καυτά ερωτήματα για τις 6 εισαγγελικές διατάξεις

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα είναι ο κωδικός παρακολούθησης του υπουργού Εργασίας με αριθμό 5046c, δελτίο παρακολούθησης που δείχνει ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν «στόχος» επί έναν ολόκληρο χρόνο (27.11.2020 – 17.11.2020), συνομιλίες με δύο δημοσιογράφους (Τ. Χατζή και Θ. Κουκάκη) οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις συνομιλίες αυτές στην εφημερίδα, καθώς και με τους Μανώλη Γραφάκο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον πρώην υπουργό Κωστή Μουσουρούλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως τα στοιχεία αυτά «εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο». Τονίζεται επίσης πως αποδεικνύεται ποια είναι η «αξιοπιστία» Μητσοτάκη, καθώς «δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως “είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε”, αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό».

Επίσης ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;

2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;

Επανερχόμενη χθες η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της επέμεινε να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης «ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας που οδήγησαν την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, δεδομένου ότι αυτή συνεχιζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο», καθώς μετά την πρώτη δίμηνη παρακολούθησή του υπήρξε παράταση των υποκλοπών.

Επίσης, κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να απαντήσει ποιους ακριβώς εννοεί όταν μιλά για «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό»; Και ρωτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο συγκεκριμένα, αν ο εκπρόσωπος μιλά για τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα, τον πρώην ΓΓ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, την Εισαγγελέα της ΕΥΠ κ.Βλάχου ή κάποιον άλλο και αν ναι, ποιον.

Στο μεταξύ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ. Σημειώνοντας πως «οι στιγμές είναι πλέον απολύτως κρίσιμες για την 3η ελληνική δημοκρατία», διερωτάται «είναι δυνατόν οι πρώην Πρωθυπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ, να αποδεχτούν τη γελοία δικαιολογία που κατασκευάζεται από το Μαξίμου, ότι δήθεν ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε;(…) Είναι δυνατόν να συγκαλύψουν τέτοιου ιστορικού μεγέθους ζημιά στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο Σύνταγμα της χώρας»;

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: «Αυτό ήταν μόνο η αρχή», λέει ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο (Video)

Εύα Καϊλή: Σε αυτές τις φυλακές έχει μεταφερθεί (Video)

Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι ένοχοι αποφεύγουν τις απαντήσεις και το βάζουν στα πόδια»

Keywords
Τυχαία Θέματα