Συνελήφθησαν 4 Έλληνες που είχαν «ρημάξει» την Αργολίδα - Κατηγορούνται για ληστείες και απαγωγή

ΕΛΛAΔΑ

Εξιχνιάστηκαν ληστείες και μια περίπτωση αρπαγής προσώπου, που σημειώθηκαν σε χωριά της Επιδαύρου και της Ερμιονίδας και για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις Έλληνες, 22, 24, 29 και 31 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της σύστασης συμμορίας, της αρπαγής και παράνομης κατακράτησης. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Ναυπλίου εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω ομάδα,

στις 20 Μαΐου του 2015, σε χωριό της Επιδαύρου, μπήκαν στο σπίτι 67χρονης και αφού την χτύπησαν την λήστεψαν παίρνοντάς της χρήματα, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο.

Επίσης τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου 2015 σε χωριό της Ερμιονίδας, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν 42χρονο και αφού τον οδήγησαν με το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή, τον κατακρατούσαν με τη χρήση σωματικής βίας, απαιτώντας από αυτόν να τους παραδώσει χρήματα. Στη συνέχεια, οι δράστες πήγαν στο σπίτι του 42χρονου, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τους ηλικιωμένους γονείς του και τους λήστεψαν αφαιρώντας τους χρήματα.

Να σημειώσουμε ότι για την υπόθεση αυτή, είχε συλληφθεί στις 20 Αυγούστου 2015 ένας 28χρονος Έλληνας, συνεργός των ανωτέρω.

Συνολικά, η ομάδα αυτή με την εγκληματική της δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η δικογραφία, που περιλαμβάνει και άλλες μικροκλοπές, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα