Συνεδριάζει η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι – Πανδημία και Προανακριτική στην ατζέντα

Εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης Προανακριτικής σε βάρος του Νίκου Παππά, συνεδριάζει το μεσημέρι (3μ.μ.) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικτυακή συνεδρίαση πραγματοποιείται μέσω zoom, ενώ και η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα που συνήθως είναι ανοιχτή, αυτή τη φορά δε θα μεταδοθεί δημόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασική ατζέντα

της συνεδρίασης είναι το φλέγον υγειονομικό ζήτημα και ζητήματα της επικαιρότητας, θα γίνει ενημέρωση επί των προγραμματισμένων νομοσχεδίων, ενώ θα γίνει και συζήτηση για την Προανακριτική.

Σε ό,τι αφορά τη τελευταία, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αυτονόητα ενιαία η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρείται ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σηκώνει το ζήτημα για λόγους πολιτικού αντιπερισπασμού σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχουμε μελετήσει τη δικογραφία και ζήτημα ποινικό δεν υπάρχει, όλο αυτό γίνεται για λόγους πολιτικού τζόγου» αναφέρει στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται τις προηγούμενες ημέρες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν γαλάζια μεθόδευση κατάλυσης της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς στην Διάσκεψη των Προέδρων η πλειοψηφία αποφάσισε να κάνει δεκτή την επιστολική ψήφο.

Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «η απόφαση προβλέπει μεν την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5Οάδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά ( και εδώ είναι το μεμπτό) και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής».

Σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασιστεί να ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές με αυτοπρόσωπη παρουσία. Το Προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ δέχεται την απουσία από την ψηφοφορία για απολύτως επείγοντες λόγους (καραντίνα λόγω Covid-19 ή άλλα σοβαρά θέματα Υγείας, κλπ), αλλά δεν υιοθετεί την απόφαση της Διάσκεψης, ό,τι όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει με επιστολική ψήφο.

Τέλος, είναι με ερωτηματικό αν στην συνεδρίαση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα τεθούν και ευαίσθητα εσωκομματικά θέματα, όπως η πρόσφατη θετική ψήφος επί της αρχής στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό, που εξόργισε πολλούς στο εσωτερικό και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται από την ψηφοφορία απείχαν οι Δρίτσας και Φίλης, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του εξήγησε τη στάση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα