Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Παραδίδω το απόγευμα τη διερευνητική εντολή» (video)

Την επιτάχυνση της διαδικασίας για τις επαναληπτικές εκλογές, με στόχο να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου έθεσε ως βασικό στόχο του ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραλάβει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν διαπιστώνει

την ύπαρξη προϋποθέσεων σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, προσθέτοντας ότι χρέος του ήταν να συμβάλλει ώστε να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το «εμπόδιο» της απλής αναλογικής και ότι προτίθεται να επιστρέψει την εντολή το απόγευμα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής το κόμμα του θα είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 170 βουλευτές, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας και ζήτησε κατά τη νέα προεκλογική περίοδο να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, όπως πώς θα αυξηθούν οι μισθοί, πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και πώς θα ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, πριν προχωρήσει στην επιστροφή της διερευνητικής εντολής, την οποία και θα παραλάβει ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι ως την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και μετά την ορκωμοσία και εν συνεχεία διάλυση της Βουλής θα προκηρυχθούν οι νέες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή με τηλεφωνική επικοινωνία και αφού μιλήσει με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και τους εξηγήσει ότι θα επιδιώξει νέα εκλογική αναμέτρηση με στόχο την αυτοδυναμία. Κατόπιν τούτου, η Κ. Σακελλαροπούλου θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή διαδοχικά στον Α. Τσίπρα και τον Ν. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα – Επί τάπητος το εκλογικό αποτέλεσμα

Ακρίτα: Ο Τσίπρας θα ξαναφέρει την Αριστερά στην εξουσία

Εκλογές 2023: Στο 16% το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου,synantisi mitsotaki – sakellaropoulou