Συνάντηση Κασσελάκη με PLO: Η Ευρώπη να στείλει μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης – Να την αναγνωρίσει και η Ελλάδα

«Είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να σηκώσει ανάστημα και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης, ένα ξεκάθαρο μήνυμα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και συγχρόνως να την αναγνωρίσουν και άλλες χώρες, μέσα σε αυτές προφανώς και η Ελλάδα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης, που συναντήθηκε με τον Hussein Al Sheikh γενικό γραμματέα της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συνάντηση:

Συναντήθηκα με τον εκτελεστικό γραμματέα της PLO. Είναι πραγματικά

μια πολύ δύσκολη συγκυρία εδώ για την Παλαιστινιακή Αρχή. Αντιμετωπίζουνε πιέσεις από το Ισραήλ, όχι μόνο -φυσικά- στην Γάζα, όπου ακόμα και σήμερα είδαμε 40 παιδιά να δολοφονούνται στην σφαγή χωρίς τέλος που βιώνουμε και βλέπουμε όλοι μπροστά στα μάτια μας, αλλά και εδώ στη Δυτική Όχθη και είναι ζήτημα χρόνο αυτή η κατάσταση να μην είναι βιώσιμη ακόμα και για την κυβέρνηση της Παλαιστίνης.

Είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να σηκώσει ανάστημα και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης, ένα ξεκάθαρο μήνυμα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και συγχρόνως να αναγνωρίσουν και άλλες χώρες, μέσα σε αυτές προφανώς και η Ελλάδα, άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών τα οποία να συνυπάρχουν ειρηνικά στην βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτές είναι οι διεθνείς αποφάσεις, αυτές πρέπει να σεβαστούμε και η Ελλάδα να μπορέσει να δείξει ότι συνεχίζει την μεγάλη παράδοση της δημοκρατικής παράταξης που άρχισε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Γιάσερ Αραφάτ.

Αυτή την παράδοση φιλίας μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και του ελληνικού λαού. Αυτή πρέπει να την επιδείξουμε έμπρακτα για ακόμη μια φορά, αν όχι τώρα πότε;»

Νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄.

Υποδεχόμενος τον Στέφανο Κασσελάκη ο Πατριάρχης δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ είναι σημείο συνάντησης των τριών μεγάλων θρησκειών και ότι υπάρχει χώρος για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, καθώς και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθοδόξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη για Παλαιστίνη: Ας μας πει γιατί ο Μητσοτάκης δεν επισκέφτηκε τη Ραμάλα όταν πήγε στο Ισραήλ

Το νέο προεκλογικό σποτ Κασσελάκη εν όψει ευρωεκλογών – Τα τέσσερα «στοιχήματα» για την εργασία

Επίθεση Τσιόδρα σε Κασσελάκη με επτά ερωτήσεις για τις επιχειρήσεις του: «Περιμένω απαντήσεις πριν τις ευρωεκλογές»

Keywords
Τυχαία Θέματα