Σύγκρουση τρένων – Συγγενείς επιβατών της αμαξοστοιχίας: «Το τρένο είχε βλάβη από πριν, γιατί τους επιβίβασαν;»

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με άλλη κοντά στα Τέμπη. «Είναι τραγική η κατάσταση», λέει στην κάμερα της ΕΡΤ μητέρα, η κόρη της οποίας επέβαινε στο εν λόγω τρένο. Επικοινώνησαν και αυτά που της μετέφερε η κόρη είναι σοκαριστικά.

«Το παιδί μου δεν ξέρω πώς γλύτωσε από εκεί,

ο συνάδελφός της την τράβηξε. Από ότι ακούμε το τρένο είχε βλάβη και παρ’όλα αυτά τους επιβίβασαν. Γιατί;», λέει η μητέρα.

Ορισμένοι από τους επιβάτες του τρένου μεταφέρονται στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης με τους πρώτους να καταφθάνουν. Ο περισσότερος κόσμος είναι καλά στην υγεία του αλλά βρίσκονται σε σοκ. Πίστευαν ότι θα πεθάνουν, λένε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Οι πρώτες μαρτυρίες

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που έζησαν τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε «που είναι αυτός ο υπεύθυνος;« και σε ένα λεπτό μπαμ», λέει ο ένας επιβάτης.

«Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης. «Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε», εξήγησε.

«Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό».

«Εμείς ήμασταν στο 2ο βαγόνι με το παιδί, νούμερο 2, δηλαδή τρίτο τέταρτο από την αρχή» ανέφερε ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας λίγο αφού αποβιβάστηκε από λεωφορείο που τον απομάκρυνε από το σημείο της τραγωδίας.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία επιβάτη που βρισκόταν στο 6ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε και ο οποίος προσπάθησε να βγάλει από το τρένο όσους περισσότερους μπρουσε.

«Βρισκόμουν στο βαγόνι 6. Το νιώσαμε σαν σεισμό. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα. Προσπάθησα να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα, ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών που ευτυχώς έμαθα ότι βγήκε ζωντανό, έβγαλα όσους περισσότερους μπορούσα. Με έχει πιάσει ταραχή. Συγκρούστηκε το βαγόνι 2 που είναι η καφετέρια. Δεν μπόρεσα να περάσω πιο μπροστά γιατί τα συντρίμμια φλέγονταν».

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη σύγκρουση #Τέμπη: "Προσπάθησα να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα, ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών που ευτυχώς έμαθα ότι βγήκε ζωντανό, έβγαλα όσους περισσότερους μπορούσα, δεν μπορεσα να περάσω πιο μπροστα γιατι τα συντρίμια φλέγονταν"
Μπραβο ΠΑΛΙΚΑΡΕ! pic.twitter.com/KA2AIRxCLQ

— Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) March 1, 2023

«Πετάχτηκα εγώ πάνω του, μετά πέσαμε κάτω, ήταν μαζί μας μία γυναίκα με το παιδί της, κατεβήκαμε κάτω, είχε πιάσει φωτιά δίπλα μας, είδε το παιδί μία τρύπα, οπότε καταφέραμε να βγούμε όλοι από εκεί που ήμασταν, εμείς ήμασταν σε καμπίνα, αλλά μπροστά δεν ξέρουμε τι γίνεται» είπε άλλος επιβάτης της αμαξοστοιχίας Inter City 62 που τραυματίστηκε στο κεφάλι.

"Παμε κι οπου βγεί" ακουσε να λένε μέσω των ασυρμάτων , επιβάτης που επέβαινε στη μοιραία αμαχοστοιχία !!!
Τα συμπεράσματα δικά σας #τεμπη pic.twitter.com/Xhzkkbt2Zm

Ωρα για poll (@poll64376196) March 1, 2023

Διαβάστε επίσης:

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου νέος δήμαρχος Ιωαννίνων – Συγκινητική αναφορά στον εκλιπόντα Μωυσή Ελισάφ

Γιώργος Τράγκας: «Εμφύλιος» στην οικογένεια – Εξώδικο από τον μεγαλύτερο γιο του στη Μαρία Καρρά (Video)

Θεσσαλονίκη: Αγοράκι έσωσε τη μητέρα του που λιποθύμησε στο τιμόνι, παίρνοντας το 100

Keywords
Τυχαία Θέματα