Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα στην Βουλή για την ακρίβεια

Στη Βουλή και στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η διεθνής κρίση φταίει για την ακρίβεια

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν για το θέμα της ακρίβειας

και του ενεργειακού κόστους που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει την κατάσταση χωρίς ωραιοποιήσεις.

Θα τονίσει πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας η κυβέρνηση κάνει ότι περνά απ το χέρι της για να στηρίξει την κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους.

Θα επαναλάβει ότι η διεθνής κρίση φταίει για την ακρίβεια. Στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί και στα βασικά μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για να μετριαστούν οι συνέπειες της εισαγόμενης κρίσης.

Για «ακρίβεια Μητσοτάκη» θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την πολιτική επιλογή να μην παρεμβαίνει συστηματικά εδώ και πάρα πολλούς μήνες στην αγορά.

Έτσι να συντηρεί το καθεστώς των συνεχών ανατιμήσεων που προσδίδουν κέρδη στους παρόχους ενέργειας και σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Αντίστοιχα αναμένεται να επισημάνει ότι η διατήρηση της υψηλής έμμεσης φορολογίας προσθέτει έσοδα και στα κρατικά ταμεία, τα οποία προέρχονται από τους πολίτες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.

Θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν «προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;».

Οι πολιτικές Μητσοτάκη οδηγούν στο οι πλούσιοι να γίνονται οι πλούσιοι, πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι, αναμένεται να επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να επαναφέρει την πρότασή του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης

Περιφέρεια Αττικής: Να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Μητσοτάκης με νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς: «Θέλουμε να διδάξουμε δεξιότητες και συμπεριφορές, όχι μόνο γνώση»

Νέα αντιπαράθεση για τους παιδοβιαστές – Γεωργιάδης: Θα το πω και ουρλιάζοντας, απόφαση εισαγγελέα να μην δώσει ονόματα

Keywords
Τυχαία Θέματα