ΚΚΕ: Ανανεώνει το κάλεσμα συμπόρευσης προς τον λαό εν όψει εκλογών

Με το δεδομένο ότι η επόμενη πολιτική περίοδος και ώς την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε αναμένεται να διενεργηθούν οι εκλογές, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι καθαρά προεκλογική, το ΚΚΕ ανανεώνει το κάλεσμα συμπόρευσης προς τον λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος «απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη της χώρας, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και

της υπαίθρου, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες και αγρότες, στους νέους και τις νέες που φοιτούν στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών» και καλεί «να αφήσουν στην άκρη τη λογική της “αναμονής”».

Περαιτέρω, καλεί η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή «να μην εγκλωβιστεί στην “ακινησία” της αναμονής των βουλευτικών εκλογών», αλλά να γίνει οργανωμένος αγώνας, «να μην παγιδευτεί στα κάλπικα διλήμματα και τις δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ «μπορεί να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης», ώστε μαζί να ανοίξουν τον δρόμο της ανατροπής.

Με άλλα λόγια η Κεντρική Επιτροπή ζητά από τον κόσμο να εμπιστευτεί το ΚΚΕ και να απορρίψει τα σενάρια εναλλαγής στην εξουσία των δύο πόλων του δικομματισμού που πέρα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις θεωρεί ότι υπηρετούν το ίδιο στρατηγικό σχέδιο που υπαγορεύουν οι ΗΠΑ και υπερεθνικοί οργανισμοί Ε.Ε. – ΝΑΤΟ. «Δεν αρκεί να φύγει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση για να έρθει μια επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της Ε.Ε. και των ΗΠΑΝΑΤΟ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα σημειώνει πως όλα τα αστικά κόμματα ομνύουν στην πολιτική σταθερότητα, κάτι που κατά το ΚΚΕ μεταφράζεται σε «απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής». Στόχος που για τη Ν.Δ. υπηρετείται μέσω της «αυτοδυναμίας», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη «γνωστή και χρεοκοπημένη συνταγή των ονομαζόμενων “δημοκρατικών κυβερνήσεων”» που «ακολουθούν τον ίδιο δρόμο που οδηγεί στην ακρίβεια, τη φτώχεια, τους πολεμικούς κινδύνους». Για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ το κείμενο του καλέσματος σημειώνει ότι «στηρίζεται από κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου ως ένας “μπαλαντέρ” μελλοντικών αντιλαϊκών κυβερνητικών λύσεων».

Στο κάλεσμα τονίζεται ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα «για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία» είναι «ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια κι ακρίβεια, ενάντια στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση των χρηματιστηρίων της Ενέργειας, στην αφαίμαξη των εργαζομένων και την περιβαλλοντική καταστροφή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την – με κάθε τρόπο – συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός με τις πολεμικές δαπάνες σήμερα και που θα καταλήξει να τον πληρώνει και με το αίμα των παιδιών του αύριο».

Επιπρόσθετα υπογραμμίζεται πως «επείγει» να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα «μέσα στην εργατική τάξη και όλο τον λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού: Από το πρωτοβάθμιο σωματείο και τον σύλλογο μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν το αργότερο ώς τις αρχές καλοκαιριού του 2023, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023».

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Ελπίζοντας για το καλύτερο, αναμένοντας το χειρότερο

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Εξόρμηση στην κοινωνία με έμφαση στο πρόγραμμα

Ηλεκτρονικά πλέον οι κληρονομιές

Keywords
Τυχαία Θέματα