Στοκχόλμη, όπως Βερολίνο: Φορτηγό πέφτει πάνω σε πεζούς - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

«Τρομοκρατική ενέργεια» σύμφωνα με τις Αρχές - Σύλληψη υπόπτουΚΟΣΜΟΣ

Μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και το Βερολίνο ξυπνούν στην Ευρώπη, κάθώς φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες, όπως αναφέρουν τα δημόσια ΜΜΕ

της χώρας, ενω και η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα θύματα της επίθεσης είναι τρία, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.

«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί..

Το συμβάν έγινε μπροστά σε ένα πολυκατάστημα, στη διασταύρωση μιας λεωφόρου και του πιο πολυσύχναστου πεζόδρομου της σουηδικής πρωτεύουσας, ενώ η αστυνομία διαπίστωσε ότι το φορτηγό, το οποίο ανήκει σε εταιρεία, είχε κλαπεί νωρίτερα από τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι εικάζεται ότι ήταν δύο. Επιπλέον, οι αρχές έχουν εκκενώσει το σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Τρομοκρατική επίθεση» λένε οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες από σουηδικά ΜΜΕ, η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια», ενώ και ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το περιστατικό είναι «τρομοκρατική επίθεση».

Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην περιοχή Χέτοργκετ της σουηδικής πρωτεύουσας ακούστηκαν πυροβολισμοί, ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η σουηδική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Στοκχόλμης, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να κριθεί ασφαλής η περιοχή, όπου έγινε το περιστατικό με το φορτηγό.

φορτηγόΣτοκχόλμηνεκροίαστυνομίατρομοκρατική ενέργειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα