Στόχος μας δεν είναι να φτάσουμε στον Παράδεισο και να κάτσουμε…

Οι 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογή νέου Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τον περασμένο Δεκέμβρη έδωσαν προοπτική στο Κίνημά μας και ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών κοινωνικών συμμαχιών, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου.

Η χώρα βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε κρίσιμο σταυροδρόμι μετά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ

και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι τα ελληνικά νοικοκυριά είναι σε τροχιά πλήρους πτωχοποίησης, κάτι το οποίο αποδεικνύει τον βαθμό απομάκρυνσής τους από την κοινωνία. Εσχάτως δε, το μόνο τους μέλημα μοιάζει να είναι «η μοιρασιά» της μετεκλογικής κυβερνητικής «πίτας».

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δείχνει για ακόμα μια φορά την ψυχή του μέσα από τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με το λαό και την ύπαρξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, με σκοπό την ουσιαστική περιφρούρηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όχι των λίγων και εκλεκτών. Η συγκυρία σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη κυβερνητική διαχείριση αποδεικνύεται ολέθρια για την χώρα και εδώ είναι το σημείο που όλοι μας θα κληθούμε να αποδείξουμε κατά πόσο μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, δηλαδή να σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα μέσα από ένα ρηξικέλευθο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχέδιο.

Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Στόχος δεν ήταν και δεν είναι απλώς η δημοσκοπική άνοδος, αλλά ο αγώνας για την πραγματική αλλαγή προς όφελος της χώρας και μόνο. Η ανασυγκρότηση του Κινήματος μας περνάει μέσα από την αναζήτηση προοδευτικής διεξόδου, μέσα από τα πρώτα περιφερειακά μας συνέδρια, μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο για όλα, όταν όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από το χαλί της όξυνσης και του διχασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σε λιγότερο από δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει βρεθεί ήδη σε πάνω από 200 σημεία της χώρας, μέσα από τις δράσεις του για την ακρίβεια και με τις συνελεύσεις Αυτοοργάνωσης να είναι κάθε μέρα περισσότερο μαζικές, χτίζοντας νέα θεμέλια μαζί με κάθε προοδευτικό πολίτη, σε μια συνεχή και ζωντανή διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν όλες οι γενιές.

Το ΠΑΣΟΚ σε 2 χρόνια γίνεται 50 χρονών, έχοντας περάσει από ακραία κρίση, με τη σύγχυση που εύλογα φέρνει και η διαχείριση της εξουσίας. Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι τι ακριβώς μπορούμε να προσφέρουμε στην παρούσα συγκυρία για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για την γενιά της αλλαγής αλλά και για την γενιά της κρίσης. Στόχος μας δεν είναι να φτάσουμε στον Παράδεισο και να κάτσουμε, αλλά να αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως για ένα βιώσιμο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον.

Σε μια περίοδο που η δημοκρατία βάλλεται εκ νέου η πολιτική μοιάζει αδύναμη να δώσει λύσεις στα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Στο συνέδριο μας που ξεκινάει την Παρασκευή 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Μαΐου θα βρεθούμε με όσους μας στήριξαν στα δύσκολα και όσους απομακρύνθηκαν γιατί τους πληγώσαμε, αλλά επιστρέφουν. Για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια νέα πολιτική κουλτούρα, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική μπορεί και πρέπει να αλλάζει τις ζωές μας προς το καλύτερο.

*H Μάρα Κουκουδάκη είναι Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Διαβάστε επίσης:

H Ουκρανία και η νέα «ισορροπία» στην Ευρώπη

Τα συνέδρια, τα φεστιβάλ και η κοινωνία

Προσδοκώντας Ανάσταση της Ουκρανίας!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στόχος, Παράδεισο,stochos, paradeiso